Legolcsóbb kaja?
Sziasztok elszeretnék kezdeni kondizni,de az asszony nem nagyon örül neki,tehát a legolcsóbban hogy úszom meg a kaját?
A kondibérlet egy hónapra 4000ft. Az nem sok?
Montez a csirkecomból-rizsből mennyit kéne enni?70kg vagyok.
Pécsen professors gym-ba megyek itt van egy utcányira tőlünk,akkor nem sok :)
Ez az egész napi étrendedtől függ, és a testtömegedtől is.
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Tehát láthatod, ha vagy kb 80 kg, akkor neked minimum 160g fehérje kell, ami kb 800g csirkecombban van benne, de ez csont nélkül értendő. De mivel nem csak húsból viszel be fehérjét, hanem megy pl 60g protein is, akkor már csak 100g fehérjét kell fedezned csirkéből. De ha pl este eszel 150g túrót is, akkor ebből is lejön 20g és már csak 80g fehérjét kell fedezned csirkéből. Így érthető a számolás menete? Tehát sokféleképpen kihozhatod a mennyiségeket.
Tehát,ha jól értem akkor a rizsből 350gm-ot kéne egyek?
mivel 70kg vagyok.
Neked kellene 350g szénhidrát, de ez kb 450g rizsben van benne.
Itt a felső részen van a tápanyagtáblázat és abból kinézheted, hogy melyik alapanyagban mennyi a fehérje, ch és a zsír.
Montez most olvasgatom a [link] és ott írják,hogy ha kevés a pénz akkor protein azaz ezzel akkor a fehérjét tudom pótolni?
És ezt hogyan tegyem bele egy étrendbe?
Nem tudod olcsóbban kihozni. A csirke a legolcsóbb és proteinből a power protein. A tojás, túró és egyéb húsok már drágábbak. A szénhidrát az szerintem nem drága, sem a zabpehely, sem a rizs és a dextróz sem, amit csak edzés után kellene kajálni. A zöldség az kicsit húzósabb.
De ha megy dextróz, zabpehely, akkor rizsből már nem kell annyi, amennyit írtam. Össze kell adni az összes szénhidrátot és az összes fehérjét és az legyen annyi, hogy nálad 140g fehérje és 350g szénhidrát legyen. Ehhez minden alapanyagnak tudnod kell a tápértékeit. Mert 100g rizsben van 80g szénhidrát, de 100g zabpehelyben csak 60g.
És mindig a nyers, főzés előtti állapotra számoljuk az értékeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!