A futásra rá lehet szokni úgy mint a drogra?
azért lehet ez,mert kicsit szűk látókörű lehetsz.
a teszkó még nyitva,elugrasz és veszel egy ugrókötelet mondjuk.
vagy egy órán keresztül nyomsz burpee-kat.
vagy a kettőt összekombinálva 1perc kötél/10 burpee egy órán át.
nincs kifogás:).
Jó kérdés ! Nekem is volt ilyen.
Magam is nagy futóbolond vagyok, de mindennap futni nem biztos, hogy jó, másnap érdemes más izomcsoportot edzeni, hogy az alsó végtagi izomzatod regenerálódhasson. Így nem marad el az edzés. Én is ezt követem, így elmaradtak az "elvonási tünetek".
Ennek a drog hasonlatnak van alapja.
Edzés során egy béta-endorfin nevű anyag szabadul fel, ami a szervezetben a morfinhoz hasonló módon viselkedik. A rendszeres edzés folyamatosan magasabb szintet eredményez, ha kihagyod, lecsökken a szintje, ez elvileg magyarázhatja a tüneteket.
én is így szoktam lenni, rendes depis vagyok, ha nem futok (pl. pihenőnap vagy ha épp edzésem van)
20/L
Már volt erről szó. Én szabályosan függővé váltam. Minden áldott nap futok, természetesen ez nem helyes, nem jó, stb., tudom. 'De! Több éve csinálom, így működöm jól. Az ónos eső tántorít el, akkor eliptikus trénerezni szoktam, de szerintem meg sem közelíti azt az "érzést", amit a futás után érzek. Pedig magas pulzusszámon nyomom, programot, stb. Kaptál itt egy választ fentebb, hát biz' akkor a béta-endorfin miatt van.
Több futóval beszéltünk erről, ilyen-olyan megközelítések vannak, sokak szerint őrültek. Nos, lehet, de inkább ezzel a jelzővel illessenek, mint a punnyadttal. Egészséges, élvezhető, bár minden sport után legjobb a zuhanyzás, s ha valaki rendszeresen mozog, tesz az egészségéért, sőt mentálisan erősebb.
További jó sportolást kívánok, legyen az bármi, de az 1 órás futással nem igazán veszi fel nálam egyik sportág sem a versenyt. Próbáltam, elfogult is vagyok, na de ez van.
Üdv.:
Rea
Én is ezen filóztam múltkor és ja, a hormonok teszik. Én sérülés miatt kihagytam múlt héten két futónapot és minden bajom volt már. Tegnap nálunk baromira csúsztak az utak, taknyoltam is egyet a végén, de akkor is élveztem.
Ha tőlem megkérdezik, miért futok, azt mondom, úgy vagyok vele, mint a kávéval: rászoktam meg - szeretem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!