Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Fitnessz cipő bevethető...

Fitnessz cipő bevethető néhanapján futásra?

Figyelt kérdés
Alapvetően súlyzós edzéseket fogok végezni ősszel, de heti 2 alkalommal szeretnék kimenni futni is hajnalban. Van egy fitnessz cipő kategóriába rakott cipőcském (nike wmns glimmer), ezekre az alkalmakra is ezt venném fel, ha nem szükséges kimondottan futócipőbe beinvesztálni. Nem tervezek túl hosszútávra a futással, heti 10-15 km-t futnék csupán.
2012. szept. 5. 08:58
 1/3 poiu ***** válasza:
Bármiben lehet futni, mezítláb is. Akármiben futsz, ne a sarkadra érkezz és akkor nem lesz gond. Viszon edzőterembe nem illik olyan cipőben menni, amit utcán hordtál.
2012. szept. 5. 09:15
 2/3 anonim válasza:
Mivel én általában teremben futok padon, így én szinte mindig fitness cipőben teszem. Mondjuk nem futok sokat, bemelegítésnként szoktam 15-20 percet.
2012. szept. 5. 09:30
 3/3 anonim ***** válasza:

El ne hidd, hogy bármiben, főleg mezítláb lehet futni. Nyilván emberünk sosem futott betonon 1 km-nél többet.

Én heti 40 km-et futok általában aszfalton. Természetesen futócipőben futok, amiben van sarokcsillapítás. Egy futócipő kb. 800-1200 km futást bír ki aztán kuka, mert ennyi ideig bírja felvenni azt a terhelést, ami a becsapódáskor keletkezik. Az aszfalt hamar megöli az izületeket, így érdemes alkalmas cipőt venni. Az terep pedig szintén igényli az alkalmas cipőt.

2012. szept. 7. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!