Normális az, ha a sport egyáltalán nem okoz számomra örömet?
a típusodnak nem a legjobb az egyedül edzés.
csoportban kellene edzened,ahol a többiek motiválnak és kihívást jelentenek,versenyhelyzetbe raknak pl crossfit.
vagy pedig olyan sportot válassz,aminek funkcionális haszna is van,pl ha eljársz bokszolni,akkor 1-2 év múlva le tudsz verni egy másik embert,ha csúnyán néz rád...sarkosan.
mégis közben meg edzel a mellett,hogy fontos képességeket sajátítasz el.
meg persze az emberek jó ha 3-5%a sportol csak a fogyásért.
szerintem az egészség mellett a funkcionális haszon a lényeg benne.
találd meg azt a képességet,amire úgy érzed szükséged van és azért sportolj.
meg persze nem adtál időt magadnak a megszokásra.
heti 2-3 edzésről kell indítani,és utána havonta heti 1 edzéssel növelni max az edzésidőt,nem egyből heti 6al,ami azonkívül,hogy komoly stressz-a napi rutin hirtelen megváltozása-egyértelműen elkedvetleníthet,lelkileg kimeríthet.
jah az úgy jó ötlet lesz, nah amkikor meg nem esik az eső menj ki, amikor esik akkor ne xd
ja és reméljük van diétás étrended :P
Az alulmotiváltság aljas jószág, én is találkoztam vele 3-4 éve, "usszunk! fussunk! gyurjunk!" aztán lecsöng minden 2 hét alatt^^
Most 7-8hónapja végre van rendszer a dolgaimban, kitartóan erősítek és karatézom, elégedett avgyok vele.
Meglátásom szerint az alábbiak amik áthúzzák az embert a "holdpontokon":
1. Aerob mozgáskor több endorfin/dopamin termelődik (aminek hiányáról panaszkodsz :(
2. Egy jó és stabil, hosszutávú célkitűzés
3.Sikerélmény (ha túl gyorsan akar haladni az edzéstervvel az ember akkor gyakran csalódottság a vége)
4.Jó társaság; az első 3 pont együtt sem mindig elég hogy sínen tartson, a legjobb ha sikerül valakivel, esetleg kisebb csoporttal együtt csinálni.
Sok sikert a realizáláshoz, remélem segitettem^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!