Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Normális az, ha a sport...

Normális az, ha a sport egyáltalán nem okoz számomra örömet?

Figyelt kérdés
Valamilyen szinten inkább a fogyókúrához köthető a kérdésem, csak ott nem volt ilyen jellegű választható opció. Már 3 hete tornázok rendszeresen fitness DVD-re és szobakerékpározok is, heti 1 pihenőnapot tartok. Nekikezdeni egy edzésnek kész kínszenvedés, folyton az órát nézem, hogy mikor lesz már vége, és utána egyáltalán nem önt el a boldogság, meg hasonlók. Hulla fáradt leszek tőle, nem tapasztalom magamon azt a jóleső érzést, amit minden létező honlapon olvastam az edzésekkel kapcsolatban. Miért van ez? (A túlsúlynak nem hinném, hogy lenne ebben szerepe, nem vagyok morbid módon elhízva, 170cm és 72kg.)
2012. nov. 30. 17:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Találd meg a sportod - nem mindenkinek való minden.
2012. nov. 30. 17:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is nézz más sportokat, rengeteg van, tuti van olyan, amit élvezettel végzel majd.
2012. nov. 30. 17:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
csak egyetérteni tudok a többiekkel. amúgy, nekem is sokszor kínszenvedés elindulni az órára/uszodába, edzőterembe, de ha már ott vagyok, akkor jó. de tényleg keress valami neked valóbbat. meg lehet, hogy ha nem egyedül csinálnád, otthon, az is jobb lenne.
2012. nov. 30. 18:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Ettől én is depressziós lennék, esetleg valami valódi sportot is kipróbálhatsz, ha lehet, társsal, úgy jobb.
2012. nov. 30. 18:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

a típusodnak nem a legjobb az egyedül edzés.

csoportban kellene edzened,ahol a többiek motiválnak és kihívást jelentenek,versenyhelyzetbe raknak pl crossfit.

vagy pedig olyan sportot válassz,aminek funkcionális haszna is van,pl ha eljársz bokszolni,akkor 1-2 év múlva le tudsz verni egy másik embert,ha csúnyán néz rád...sarkosan.

mégis közben meg edzel a mellett,hogy fontos képességeket sajátítasz el.

meg persze az emberek jó ha 3-5%a sportol csak a fogyásért.

szerintem az egészség mellett a funkcionális haszon a lényeg benne.

találd meg azt a képességet,amire úgy érzed szükséged van és azért sportolj.

meg persze nem adtál időt magadnak a megszokásra.

heti 2-3 edzésről kell indítani,és utána havonta heti 1 edzéssel növelni max az edzésidőt,nem egyből heti 6al,ami azonkívül,hogy komoly stressz-a napi rutin hirtelen megváltozása-egyértelműen elkedvetleníthet,lelkileg kimeríthet.

2012. nov. 30. 18:51
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Nagyon szeretek például biciklizni meg görkorcsolyázni, de itt folyton esik az eső. Edzőteremre pedig nincs mindig havi 50 fontom. Mindenképpen valami kinti, természetben végezhető sportra gondoltam, de az időjárás ezt erősen lekorlátozza. :( Van 4-5 DVD-m, azokat szoktam váltogatni, meg a szobakerékpárnak is van 15 különböző programja. Igaza van az egyik kommentelőnek, lehet átállok a heti 2-3 edzésre és fokozatosan növelem, illetve adok még pár hetet magamnak, hogy jobban belerázódjak. Köszi még egyszer!
2012. nov. 30. 19:09
 7/8 anonim ***** válasza:

jah az úgy jó ötlet lesz, nah amkikor meg nem esik az eső menj ki, amikor esik akkor ne xd

ja és reméljük van diétás étrended :P

2012. dec. 1. 10:29
 8/8 Nofene ***** válasza:

Az alulmotiváltság aljas jószág, én is találkoztam vele 3-4 éve, "usszunk! fussunk! gyurjunk!" aztán lecsöng minden 2 hét alatt^^

Most 7-8hónapja végre van rendszer a dolgaimban, kitartóan erősítek és karatézom, elégedett avgyok vele.

Meglátásom szerint az alábbiak amik áthúzzák az embert a "holdpontokon":

1. Aerob mozgáskor több endorfin/dopamin termelődik (aminek hiányáról panaszkodsz :(

2. Egy jó és stabil, hosszutávú célkitűzés

3.Sikerélmény (ha túl gyorsan akar haladni az edzéstervvel az ember akkor gyakran csalódottság a vége)

4.Jó társaság; az első 3 pont együtt sem mindig elég hogy sínen tartson, a legjobb ha sikerül valakivel, esetleg kisebb csoporttal együtt csinálni.

Sok sikert a realizáláshoz, remélem segitettem^^

2012. dec. 2. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!