Elkezdtem ma futni, ez jó sport a számomra?
165 cm /54 kg vagyok és feszesíteni szeretnék a combjaimon és a hasamon (kb. 3-4 kg le is mehetne). Ma reggel mikor felkeltem bemelegítettem és mentem futni(olvastam, hogy reggeli előtt 1 órával jó futni, mert akkor a tartalékból veszi a testem az energiát), 1 km-t sikerült, utána nagyon kifáradtam - nem kaptam levegőt és a kondim a béka segge alatt. Eddig bicikliztem, de az könnyebben ment mint a futás. Itt jobban érzem, hogy kell jobban hozzá a kondi. Mellette még tornázom naponta. Ez így jó lesz? És a távot fokozatosan növeljem majd? Hetente hányszor fussak és mennyit?
előre is köszi, 19/L
Szia!
ha le szeretnél fogyni, akkor ne csak km-ekben gondolkozz, hanem időben. én 2 féle futást ismerek, intervallumos, és hoszzútávú. az intervallumos lényege inkább a teljesítmény javítás, ami ahogy elnézem nem árt. szerintem csináld úhy, hogy 2 hét intervallumos, majd ha már többet tudsz fogyni egy huzamban, akkor jöhet a hosszú távú:
1,2 hét:
5 perc bemelegítő futás
30 másodperc sprint 1 perc gyaloglás(ezt ismételd meg 10x)
aztán 5 perc levezető futás
nem baj ha a második sprint lassabb, mint a másik, a lényeg, hogy tényleg eröltetett legyen
további hetek:
3. hét: 30 perc folyamatos egyenletes tempóbal futás
4. hét: 35 perc folyamatos egyenletes tempóbal futás
5. hét: 40 perc folyamatos egyenletes tempóbal futás
innentől ahogy bírod. az edzéseket hetente 3szor ismételd, legyenek köztük pihenőnapok, különben túledzettség lép fel. Ami még fontos hogy igyál sok vizet, a te esetedben 3liter/nap az ideális, edzés közben, előtt ne igyál csak ha nagyon nagy meleg van, vagy ki vagy száradva. remélem segítettem. jó futást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!