Miért félnek a gyúrósok a túledzéstől?
Szia!
Ezt én sem értettem egészen mostanáig, amíg el nem magyarázták nekem:)
Én tánctagazotos iskolába jártam, reggeltől majdnem, hogy estig a suliban voltunk, mert ugyebár a táncon kívűl ott voltak még az elméleti tantárgyak is...
Minimum napi 3-rom óra tánc volt, és minket sem riogattak soha a túledzéssel.
Kajálni meg kb. időm sem volt, nem hogy étrendet betartani:)
Álltalában vettem valami sütit a büfében (mert egy agyon cukrozott kakaós csigával, elég jól ki lehetett bírni pár órát kaja nélkül)
A hízás miatt nem kellett aggódnom.
Aztán, ahogy teltek az évek, éreztem, hogy ez nem biztos, hogy jó lesz így... nem hogy kevesebb órám lett volna, inkább egyre több, egyre magasabb követelményekkel.
Sehova nem tudtam elmenni, max csak hétvégén, mert suli után úgy nézte mint a mosott szar... nem voltam olyan állapotban, hogy bármelyik ismerősöm előtt megtudjak jelenni, ha csak nem sminkeltem ki magamat:D
Én úgy vettem ki, hogy a kondisok azért pihennek, mert a a súlyok emelgetése sokkal intezívebb, és megterhelőbb mozgás, mint bármelyik sport. Nem akkor leszel izmos ha, minél többet edzzel.
Az étrendet meg azért tartják, hogy izmosak legyenek, és szeretnének minél gyorsabban fejlődni.
Mig más sportoknál nem feltétlenűl az a cél.
Másrészt pedig, aki napi több órát sportól, annak előbb útóbb meg lesz az ára, sérülések formájában. A kondisok meg szerintem nem szeretnének le sérülni, ezért is pihennek ennyit.
Legalábbis, én így vettem ki pl. Montez elmondásából:)
a testépítők-valóban nem a legbölcsebb módon-izoláltan edzik agyon egy-egy izomcsoportjukat.
innen a nem természetes külsejük is más sportolókkal összehasonlítva.
míg az általad felsorolt sportágakban az egész test részt vesz,egy kettő izomcsoport meg kicsit jobban,mint a többi,de soha nem izoláltan szinte csak az dolgozik,ezért nem edzhetik ők túl magukat testileg.
kiégni,lelkileg kimerülni bármelyik sportoló ki tud.
Az utolsóval csak félig értek egyett, régebben én sem tudtam magamat túledzeni...
De mostmár figyelnem kell egy sima saját testsúlyos edzésnél is, hogy ne vigyem túlzásba, mert mindendenem fájni fog tőle, vagy lesérülök.
Biztosan öregszem már. Szerintem kor függő lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!