3. hónapja járok rendszeresen kondiba, milyen étkezéskiegészítőt ajánlotok szedésre?
A gyúrás tekintetében elég kitartó vagyok, de étkezés tekintetében vitaminon kívül mást nem szedek. Sajnos nem vagyok jártas a témában, pl. mi az hogy kreatin, protein, stb. és mit mikor ajánlatos szedni...
Olvastam egy Xtreme Power nevű szerről, aki ismeri, mi a véleményetek róla? ( [link]
Azért a protein és a keatin között kis túlzással nagymamám is tudna kül. tenni. Elsősorban élelmiszert ajánlok neked és étrendet.
Tömegnövelő étrend: napi 2g fehérje/tskg és 5-6g cg/tskg
Fehérjeforrás: sovány húsok, hal, tojás, túró, protein kieg.
Ch.: rizs, zab, zöldség, tk kenyér és -tészta.
Edzés után menjen a fehérje tskg/2 grammban és 40-50g ch(pl dextróz, vitagro, supercarb fast stb) Lehetőleg min. 80%-os legyen és tejsavó.
Olvasnivaló: [link]
A domborzatulás mestere!
[sárga kapszula. letölt. elolvas]
A linkelt cuccod egy kamu. 4 hét alatt ez szteroidokkal sem lehetséges.
Első legyen egy testépítő étrend kialakítása. Javaslom hogy kezdj tömegelni, majd utána szálkásíts le, külön étrendek kellenek hozzájuk, google a barátod.
Ha ez megvan, és a vitamin is, a legfontosabb egy tejsavófehérje lenne. [link] <- ez baromi olcsó, és jó a minősége is. Meg az íze is.
Kreatinra még nincs szükség, majd 1-2 év múlva.
Aminosavakra esetleg beruházhatsz, ha futja. BCAA-t javaslom.
Vannak különböző NO-fokozók. A lényegük, hogy brutálisan bedurransz tőlük edzésen. Az attack nekem nagyon bevált. Bár én csak a bedurranás élvezete miatt használtam, amolyan luxus dologként.
Egy ízületvédő mindenképp hasznos lehet, ha nagy súlyokkal dolgozol, sőt, kell. Joint-X elég jó minőség.
Ami még számodra érdekes, az az anabolikus szteroidok, magyarul a kox. Eszedbe ne jusson. Ami kis hüvelykujj méretű tablettásdobozokban van, vagy épp ampullás, be kell szúrni magadnak, az mind mind kox. Ha a terembe valaki ilyet akar rád tukmálni, röhögd ki.
de leírtuk, hogy mi legyen: protein + gyors ch (pl dextróz) edzés utánra
+ multivitamin + halolaj, lenmagolaj.
Több jó fehérjekészítmény van: Whey c6, Stillmass 6:3:1, Scitec 100% whey prof, Twinlab whey fuel, California fitness 100% whey, Biotech nitro pure whey gold, Dymatize elite whey, Optimum Nutrition 100% whey gold, VPX Syngex, Nutrend whey core 100, stb..
Igen, 20:33 közben leírta, köszi!
Amúgy a szálkásításnak nem az a lényege, hogy zsírt égetek, és ezáltal jobban láthatóvá válnak az izmok?
testtömeg kilogramm és testsúly kilogramm.
De most mi a cél? Szálkásítás?
Akkor meg így jó az arány?
Szálkásító diéta: napi 2,5-3g*testtömegkg fehérje kell és 1,5-2,5g*testtömegkg szénhidrát (ch).
A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.
ezekből kellene összerakni az étrendet:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz étrendeket is: [link]
sry én gépeltem az ch lenne. (ami szénhidrát)
a tskg= testsúly kg
1. voltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!