Izomzat csökkenése?
Először is azt tegyük tisztába, hogy attól, hogy 58kg voltál még nem feltétlenül vagy ektomorf. Ektomorf alkatúnak azokat nevezhetjük, akik tömegnövelésnél se igazán zsírosodnak, egész évben full eres-szálkás a forma, a kockahas alapvető és a karok-lábak kicsit aránytalanul hosszúak.
Ha ez nálad is tényleg így van, akkor ezt vedd tárgytalannak.
Ha valóban ekto vagy, akkor nem kellenek ahhoz évek, hogy leépüljön az izomzat, de bármilyen alkat is legyél, stimuláció nélkül az izmok le fognak épülni. Az alkat csak abba szól bele, hogy milyen gyorsan, illetve később fogsz-e zsírosodni.
25 kilót felszedtél. Ennyit egészen egyszerűen nem lehet izomból. Tehát felszedhettél max. 15 kilót izmot, meg 10 kiló zsírt (és akkor jóindulatú voltam).
Ha egyik napról a másikra abbahagyod az edzéseket, a 15 kiló izom lemegy 1-3 év alatt, így újra 68 kg leszel. Persze az alakod megváltozik, mert a 10 kiló zsír továbbra is megmarad. Sőt, az izomnak van egy zsírégető hatása. Ha nincs izom, a zsír se fog úgy maradni, hanem még inkább elkezd nőni.. és szépen pocakos leszel.
Ha tényleg 25 kiló színtiszta izmot szedtél fel, akkor szerintem aktívan kokszolhattál durva cuccokat, ebben az esetben viszont ez lesz a legkisebb problémád 40 éves korodban.. az impotencia és a vérnyomásproblémák mellett.
Köszi a válaszokat.
A második fejtegetését egyébként azért sem értem, mert nem is írtam, hogy hány éve edzek:)
De ha annyira érdekel, akkor lassan 4 éve, nem kokszoltam. Amúgy lehet tényleg nem vagyok ektomorf én nem tudom, mindenesetre ismerősöket megnézve az én fejlődésem egyáltalán nem számít kirívóan jónak, sőt...
Egyébként ha feldobnál egy képet magadról, akkor hamarabb meg lehetne mondani, hogy milyen testalkat vagy. Sokan keverik ezt, hogy ki milyen alkat. Olvastam már olyat, hogy "ektomorf voltam, de kicsit elhíztam és endomorf lettem". Ilyen nincs. Az alkat, vagyis a genetika az adott. Ha ekto valaki, az soha nem fog zsírosodni.
Egyébként reagálva az NFL-es dolgokra, 25 kiló nem lehetetlen naturálban sem, persze nem tiszta izomtömegben. Rám 11 kiló jött eddig nem egész 3 hónap alatt. Nyilván ennek minimálisan a fele zsír (és akkor optimista voltam), mégsem látszik az, hogy zsírban híztam volna, mert az arányok megmaradtak.
"Nyilván ennek minimálisan a fele zsír (és akkor optimista voltam)"
akkor mi a f@szomról beszélsz? Pontosan ennyi volt a pontom, hogy nem lehet izomból 25 kilót felszedni. Nyilván zsírból fel lehet, többet is.
"4 év alatt nem lehet 25 kilót felszedni. Az NFL játékosok sem tudnak, pedig a világ legjobb edzőivel dolgoznak és teljes munkaidejükben ezt csinálják."
Sehol nem írtad, hogy 25kg IZMOT nem lehet felszedni. Arról beszélek. Magyar irodalom, szövegértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!