Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Haly! 14 éves vok, mennyi a...

Haly! 14 éves vok, mennyi a max súly amivel dolgozhatok kondiedzésen, hogy ne erőltessem túl az izületem, és mik azok a gyakorlatok, amiket ne csináljak? (genetikailag erősebb vagyok a korombelieknél) 163/60 de, nincs rajtam felesleg.

Figyelt kérdés
2009. aug. 14. 23:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

40kg sztem elég neked, és ettől garantáltan nem fognak elkopni a az izületeid és a csigolyák is kímélve lesznek.

17éves kortól már mehet majd a 60-80kg is

de amit ne csinálj több kg-mal az a helyből emelés, mert attól lehet gerinc sérv köldök sérv..

2009. aug. 14. 23:06
 2/13 anonim válasza:
51%
30-40 az átlagos 14 évesnél, én 15 vagyok és 70-nel nyomok fekve, de nem szabadna enyivel:S
2009. aug. 14. 23:07
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

30-40 átlagos a 14 éveseknél? :) Kérlek. Amikor én 14 éves voltam akkor a 15-30 volt az átlagos és nem volt az olyan régen.

Az állva végzett gyakorlatok a legveszélyesebbek. Guggolás, hátgyakorlatok, vállgyakorlatok, könnyen alhasi izomszakadást (sérvet), gerinctájéki és egyéb sérülést okozhatnak, ha rosszul csinálod. Ezek idősebb korodban is ugyanúgy veszélyesek, tehát minden egyes gyakorlatot helyesen csinálj, ha valami fáj, akkor súlyt azonnal le. Legjobb, ha van egy edzőpartnered.

A legnehezebb súly, amivel edzel az legyen, amivel 3-4 sorozatban meg tudsz csinálni úgy 8 ismétlést, körülbelül 1 perces szünetekkel a sorozatok közt.

Nagyon fontos, hogy komolyan étkezz. A kezdő testépítők egyik legnagyobb hibája a helytelen étkezés. Sok fehérje, szénhidrát, kalcium, d vitaminra van szükséged, hogy csak pár fontosabb tápanyagot soroljak.

A tévhittel ellentétben a fiatal kori súlyzós edzés nem károsítja a szervezetet, hanem javítja.

2009. aug. 14. 23:22
 4/13 anonim válasza:
35%
én csak 10 kilót nyomok fekve, bár már kevésnek érzem nagyon, mert 80-szor kinyomom erőlködés nélkül..de a 40 kilót én is soknak gondolom, inkább 30..
2009. aug. 15. 01:53
 5/13 anonim ***** válasza:
én 15 évesen úgy vagyok vele, hogy annyival amennyivel csak bírom... fél éve edzek, ez elég volt arra, hogy minden gyakorlatot megtanultam szabályosan elvégezni, ezért már dolgozok nagy súlyokkal is. guggolásnál, felhúzásnál amikor nagy súllyal csinálom és veszélyben van a derék, gerinc stb., akkor felveszek egy súlyemelő övet, elvégre azt ezért találták ki.
2009. aug. 15. 07:18
 6/13 A kérdező kommentje:
köszi, de, amugy szentem az kevés..., mert 12 évesen amikor kajakoztam akkor 50-55 kilót kinyomtam..., és, még élek, és nem fáj semmim:D
2009. aug. 15. 09:50
 7/13 A kérdező kommentje:
ja, és én nem akarok ilyen gugolásokat csinni,sőt lábra nem is edzek, mert minek..., inkább futok néha...., és,. én nem testépítő akarok leni, hanem csak izmosodni még, szélesedni....:)
2009. aug. 15. 09:56
 8/13 anonim ***** válasza:
Szokásos .Látszik neked is csak az alakod számít.A Lábunkban van a test legnagyobb izomcsoportja nehogy már a lábadat ne edzd.
2009. aug. 20. 16:15
 9/13 anonim ***** válasza:
énis 15vagyok és 80-al nyomok fekve 14évesen is 50-60-al nyomtam fekve és hát élek és két hetente emletem 5kg-val a súlyt körülbelül na hajráá!!
2009. aug. 21. 00:31
 10/13 anonim ***** válasza:
Aki 80x nyom ki 10 kilót, annak üzenem, hogy az ilyennek nem sok értelme van. Emeld a súlyt. Ha már valamit több mint 12x ki tudsz nyomni egy huzamban az könnyű és emelni kell egy kicsit.
2009. aug. 21. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!