Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A futás a hasamat is fogyasztja?

A futás a hasamat is fogyasztja?

Figyelt kérdés
Van rajtam néhány pluszkiló a hasam és a csípőm környékén. Futás után a lábamat, fenekemet és hátamat is érzem, de a hasamat nem. Akkor onnan nem is fogok fogyni?

2012. nov. 10. 13:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
30%

[link]

Valahol te nagyon el vagy tévedve. Az izommunka nincs hatással az izom felett levő zsírra, és nincs helyi zsírégetés. Ez lehetne lassan a sportrovat jelmondata...

Azért néha lehetne gondolkodni is egy kicsit.

2012. nov. 10. 13:51
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mindenhonnan fogysz, mivel nincs helyi zsírégetés. De az, hogy honnan milyen ütemben menjen le a zsír az genetika kérdése. Ahová legkönnyebben hízol, onnan megy le utoljára. Viszont kellene szálkásító diéta is, mert ha nincs kalória deficit, akkor hiába futsz, nem fogsz lefogyni.
2012. nov. 10. 13:52
 3/13 A kérdező kommentje:

Kedves első hozzászóló!

Nem kéne ilyen lekezelő stílusban írogatnod, természetesen én is tudom, hogy a fogyáshoz diétázni is kell, csak a diétámat nem tartottam fontosnak ideírni. Az viszont nyilvánvaló, hogy a sporttal kalóriát égetek, és arra vagyok kíváncsi, hogy a lábbal végzett mozgás a hasamra is hat-e. Ennyi. Kérlek, a jövőben kímélj meg az efféle válaszoktól.

A normális válasz(oka)t köszönöm (az előbb még csak egy volt, de azóta talán már jött több), de várok még többet.

2012. nov. 10. 14:00
 4/13 anonim ***** válasza:
71%
Várhatsz többet, de minden hozzáértő ugyanazt fogja írja, hogy nincs helyi zsírégetés, tehát fogyni hasból is fogysz futással. :)
2012. nov. 10. 14:06
 5/13 anonim ***** válasza:
Nincs lokális zsírégetés, ha fogysz, akkor mindenhonnan megy le a szemgolyód és a körmöd kivételével.
2012. nov. 10. 14:08
 6/13 A kérdező kommentje:
Na jó, de vajon eleget? Az is érdekelne engem, hogy ez mennyire hatásos...Amúgy napi 5 km-t futok.
2012. nov. 10. 14:08
 7/13 anonim ***** válasza:
8%

Mivel legalább naponta kétszer kérdeznek hasonló ostobaságot, és nem voltál képes egyikre sem rákeresni, és még mindig nem vetted észre magad, annak ellenére sem, hogy megválaszoltam a kérdésed, ezért de, kéne. Azé nehogymás a lekvár tegye el a nagymamát...

Ha visszakerestél volna, láthattad volna, hogy fogyáshoz aerob jellegű mozgást, például futást ajánlanak. De valahogy sose írják oda, hogy de csak deréktól lefele fogysz, vajon miért? És vajon mit jelent az, hogy nincs helyi zsírégetés? Tán csak nem azt, hogy nem lehet szabályozni, hogy honnan menjen le a zsír, hanem megy az mindenhonnan, ahol van? És tán nem lehetne ebből kitalálni, hogy "a lábbal végzett mozgás" sem alkalmas helyi zsírégetésre, azaz csak lábból való fogyásra, és ha mindenhonnan megy le zsír, akkor a hasból is?

Arról nem is beszélve, hogy hogyan néznél ki vékony lábbal és dagadt felsőtesttel. Na meg hogy például a térdedről hogy menne le a zsír, amikor nincs is alatta izom.

Mint mondtam, előbb gondolkodik, aztán ír.

2012. nov. 10. 14:10
 8/13 anonim ***** válasza:
ha jó a diétád, akkor hatásos az 5km futás is. Ezen múlik!
2012. nov. 10. 14:12
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem akartam megemlíteni, de én se értem, hogy a fogyni akaró nők többsége miért nem veszi a fáradságot ahhoz, hogy utánaolvasson kicsit a dolgoknak. Ha pedig többen leírják nekik, hogy mit kéne csinálni, akkor hitetlenkednek.
2012. nov. 10. 14:15
 10/13 A kérdező kommentje:

Kedves Wash!

Ha hülyeségnek tartod a kérdésem, nem kötelező rá válaszolni, főleg ilyen minősíthetetlen hangnemben. Nem véletlenül ezen az oldalon kérdeztem meg, az interneten több 100 alkalmas oldal lett volna, amiken sokszor teljesen különböző tanácsokat adnak, de a gyk interaktív, tehát itt vissza tudok kérdezni, ha nem értek valamit. Kérlek, ha nem tudsz normális stílusban írni, ne írj, mert csak annyit érsz el, hogy lepontozom a válaszaidat.

2012. nov. 10. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!