Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A genetikától hogy függ az,...

A genetikától hogy függ az, hogy ki mennyire tudja kigyúrni magát?

Figyelt kérdés
A genetika hogy függ össze a gyúrással? Ha valakinek nem olyan jó a genetikája és nagyon kiakarja magát gyúrni akkor akármennyit gyúr nemfog neki összejönni?
2012. nov. 3. 19:44
 1/5 dirtboy ***** válasza:

így van

mindent a genetika határoz meg,biosz órákról mindről lógtál?

2012. nov. 3. 19:48
 2/5 JayC ***** válasza:

kimásoltam neked egy cikkből:

"Genetika: A genetika egy öröklött tényező halmaz, amin természetes módon nem tudunk változtatni. Ezen összefoglaló kifejezés alá számtalan aspektus tartozik a test strukturális felépítésétől kezdve az anyagcsere folyamatok milyenségéig. Strukturális jelleg lehet a csontok hossza és az ízületek vastagsága, például a testmagasság, váll szélesség, csípő szélesség, felsőtest-alsótest arány, látványosan vékony ízületek.

Az izom eredési-tapadási pontja is befolyásolja az izom formáját (telt izomhas, csúcsosság), illetve a biomechanikát (erősebb mozgások az ízületekben). Eltérő az emberek izomrost típusainak aránya is, mely meghatározhatja az izomtömeg és erő növelésének képességét, rátáját, végső határát, és predesztinálhat, legalábbis bizonyos mértékben, elit sportteljesítmények elérésére bizonyos sport típusokban, míg másokban hátrányt jelent (maratonfutó vs. sprinter).Az anyagcsere szintjén eltérések lehetnek abban, hogy ki milyen módon partícionálja a tápanyagot -- hogy azok főleg az izmokba kerülnek, vagy a zsírszövetekbe (p-arány). A gyors anyagcseréjű emberek adott kalória bevitelére úgy reagálnak, hogy több energia távozik el hőként, amely így nem áll a szervezet rendelkezésére. Az eltérő genetikájú egyéneknek különböző lehet a receptor állománya a testük különböző területein, így a zsírlerakódás, vagy az izomszöveti anabolizmus eltérő lehet (makacs zsírpárnák, makacsul nem fejlődő izmok).

Más-más az emberek természetes hormon profilja is. Van, akinek a normálisnak tekintett sáv alsó régiójába esik a tesztoszteron termelése, másoknak éppenséggel a felső határt feszegeti. Sokan több ösztrogénnel rendelkeznek, így zsírosabb a megjelenésük, esetleg már-már nőies a mellük és nehezen szálkásítanak le.

Genetikai tulajdonságnak mondhatjuk, hogy ki miként reagál az anabolikus doppingszerekre is. Van, aki kevesebb mellékhatás mellett vészeli át a kúrákat és több tiszta izom rakódik le rá. Mások megbetegszenek, elszáll a vérnyomásuk, az átlagosnál több vizet szednek fel, stb.

a lényeg: a genetika nagyon meghatározó tényező, de ha szar a genetikád akkor is össze tudsz hozni egy átlag feletti, "izmos" fizikumot, csak több munkával.

2012. nov. 3. 19:49
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
így van valaki hiába gyúr nem áll jól neki vagy ne nő az izma
2012. nov. 3. 20:00
 4/5 anonim ***** válasza:

igen, vannak értelmi fogyatékosok, akik képtelenek megérteni, hogy egy fizikumhoz évek kemény munkája kell. és három hét edzés után sírnak, hogy szar a genetikájuk.

tesókám, 5 év edzés után lehet eldönteni valakiről, hogy jó e a genetikája, amikor magárapakolt vagy 30 kilót. izmot. addig nem látszik.

2012. nov. 4. 02:31
 5/5 A kérdező kommentje:

dirtboy: nem lógtam bioszról de 8.-ba nemigen tanítják xD

JayC: Köszi a ciklet.

kekliliom10: Köszi.

4. vállaszoló: Én mostmár értem. És még csak most akarok elkezdeni gyúrni, csak ezt valahol hallottam és bővebben megakartam tudni rolla mindent. Köszi.

2012. nov. 4. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!