Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A ju-jitsu nagy fizikai erőt...

A ju-jitsu nagy fizikai erőt igényel?

Figyelt kérdés
Önvédelemről van szó.

2012. nov. 3. 08:25
 1/8 FakeSmile válasza:

Nem.Én 3êvig ju-jitsuztam.Úgymond csont és bőr vagyok,ráadásul elötte kicsit se értettem a küzdősportokhoz.Alapjáraton nem nehéz.Bele kell adni mindent mert ha akarod akkor tudod is!Egyépként én nagyon élveztem főleg amikor már betanultam a gurulásokat,ütéseket,rugásokat stb..:)

15/L

2012. nov. 3. 08:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Minden mozgásnak az alapja a fizikai erő, ha nem fejlesztesz nagy fizikai erőt sosem juthatsz el megfelelő szintre egy harcművészetben sem.

"Te döntöd, hogy mi akarsz lenni. Harcos. Atléta. Kemény férfi vagy nő, aki megbirkózik azzal, amit az élet hoz. De elsőként erősnek kell lenned.

Az erő az a fundamentum, ami minden más fizikális minőséget meghatároz - jelentette ki Profess

zor Leonyid Matvejev. Minden másnál fontosabb, legyen az flexibilitás vagy állóképesség.

Míg valaki eléri az erő belépő szintjét - legyen az egy teljes testes katonai nyomás a férfiak esetén, vagy egy szabályos húzódzkodás a nőknél - nem lehet más igazolható célja, mint maga az erő megszerzése egy egészséges atléta esetén. A tudomány és a tapasztalat megtanított minket arra, hogy bármely atlétát - még az ultra állóképességet igénylő sportokban is - az erő alapvető hiánya bukásra ítéli abban,hogy a valós potenciálját elérje.

Az erőt sokan olyan pohárhoz hasonlítják, amelybe sok más készség tölthető bele. Nagyobb a pohár, több az állóképesség, spotági készség, zsírvesztés fér el benne.

Légy az, ami lenni akarsz.

De előbb legyél ERŐS!"

(Pavel Tsatsouline)

2012. nov. 3. 11:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Minnél pontosabb. és csiszoltabb a technikád, annál kevesebb erő kell hozzá. De igen, alapvetően kell fizikai erő, ennek megfelelően van egy kis erőnléti edzés az edzéseken általában. De a hangsúly nem ezen van. Én is győztem már le nálam lényegesen erősebb ellenfeleket ju jitsu technikák segítságável.
2012. nov. 3. 18:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Szép dolog a minél pontosabb technika annál kisebb erő, de egy hasonlóan képzett harcossal szembe kerülve az erőkülönbség nagy előny a birtokló félnek, amit meg nem techniai edzés közben lehet megszerezni.
2012. nov. 3. 19:50
 5/8 anonim ***** válasza:

Természetesen azonos technikai felkészültségnél más módon kell felülkerekedni, a legkézenfekvőbb erővel. Ugyanezen az elven továbbvezetve, két azonosan technikás és erős ellenfélnél megint mást ényezőfog dönteni, példának okáért a gyorsaság, vagy az agresszívitás, esetlegesen tapasztalat. Ideális körülmények között (tehát hogy a harcosok majd' minden képessége egyezik, vagy elenyésző a különbség) akkor az is döntő lehet, hogy melyik bírja tovább szuflával.

Természetesen most önvédelmi szempontról volt szó. Ott pedig általában gyakoribb, hogy a támadó erőben dominál, nem pedig technikában. Ha én nekem jó a technikám, és a más is ugyanolyan jó, az azt jelenti, hogy szintén ju jitsu tanuló az illető. Tán én vagyok naív, de egy tapsztalt harcművész csak a legritkább esetben kezdeményez verekedést. Persze egy harcművészek közti megmérettetés megint más...

2012. nov. 3. 20:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha csak nézed akkor nem. Sok yutubos videót kell nézned mire megtanulod a fogásokat. Ez elég fárasztó tud lenni.
2012. nov. 3. 23:25
 7/8 anonim ***** válasza:

hát...a vv laci eléggé egy puhos fickó volt,de ettől függetlenül lehet,hogy jó jitus,de kizártnak tartom,hogy mondjuk kinyomja magát 1x kézenállásban,uh nem hinném nagyon erősnek.

szóval ezek alapján nem kell hozzá erő akkor.

2012. nov. 4. 00:19
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom ki az a vv laci és őszintén nem is érdekel. Ugyanúgy a kezdők gyakorlása sem számít, mert ott nyilván nem az az elsődleges. Ha Yudansha-k gyakorolnak ott bizony komoly fizikai erők feszülnek egymásnak. Egy gyengébb idősebb nőt jóval könnyebb semlegesíteni, mint egy nagy maximális erővel rendelkező férfit például egy lefogásból, a technikák persze működnek, (már ha elég gyorsan tudsz alkalmazkodni, de ez egy yudanshatól elvárt) azonban a nagyobb erővel leegyszerűsödnek a dolgok, főleg ha hozzá vesszük, hogy a maximális erő növekedése magával hozza az erőállóképességet és a gyorserőt is.

Az önvédelmet meg ne részeg kocsmai kötekedőkhöz mérjük, hanem ahhoz a helyzethez amikor a kés már közeledik és nem tudsz elfutni, ekkor minden hátrány a megsemmisülés esélyét növeli.

2012. nov. 4. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!