Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nem fogok tudni futni? ( lent...

Nem fogok tudni futni? ( lent a lenyeg )

Figyelt kérdés

28 éves, 168 cm, 78 kg - os nő vagyok. Kb. egy éve kezdtem el rendszeresen futni, két éve váltottam életmódot, mert 140 kg voltam, és súlyos pajzsmirigy túlmüködésem volt, ami miatt a szivem nagyon pörgött, nyugalmi pulzusom volt 140. Szivgyógyszert, pajzsmirigy blokkolót kellett szednem. 1 év alatt lement a feleslegem nagy része, és rendbejött a pajzsmirigyem, ami azóta is rendben van. Akkor kezdtem el futni. Eléggé jól haladtam, és nagyon megszerettem a futást. Mostmár 1, 1,5 órát futok, heti 3x - 4x. Szinte mindig több mint 10 kilométert megállás nélkül. A problémám, hogy elkezdtek fájni az ízületeim, csontjaim. A jobb térdem régebben is fájt, de kiderült, hogy gyerekkori sérülés miatt, megműtöttek, és mostmár nincs vele gond. Viszont eleinte csak futások után, mostmeg már szinte állandóan fáj mindkét lábam. Kezdödik a combnyaknál, csípőcsontnál, majd a zsibbadás, és fájdalom sugárzik lefelé a comcsontba, majd a sipcsontba, és gyengének érzem a lábam, és remeg is. Mi okozhatja ezt? Jó cipőben futok, rendszeresen bemelegítek, jól lenyújtok futás után. Mégis megjelenik a fájdalom, de furcsa módon, pl. futás közben sohasem fájt, könnyedén futok, olyankor nincs semmi gond. Nem birnák az izületeim a terhelést? Vagy mégis mitöl lehet ez? Kálciumot, és magnéziumot is szedek.

Köszönöm a válaszokat, és bocsánat ha kicsit hosszura sikerült!

2012. okt. 30. 21:03
1 2
 1/16 *Glissade* ***** válasza:

Szia!

Esetleg meg próbálhatnád az izületvédőt...

De az sem csodaszer, eredetileg megelőzésre találták ki, tehát nem fog "megvédeni".

Lehet, hogy úgy fog tünni, hogy használ, de ha ugyanúgy túlterheled az izületeidet, akkor nem ér semmit.

Viszont ha pihenteted lábad és úgy szeded, akkor felgyosíthatja a gyógyúlást.

Más: Szerintem nem kéne annyira ragaszkodnod a futáshoz, mi lenne ha elmennél valami erősítő edzésre?

Ha figyelsz magadra, és fokozatosan kezded, akkor nem lehet belőle különösebb bajod.

Nem azt mondom, hogy felejtsd el a futás! Csak, hogy csinálj egy darabig mást (miután már nem fáj), majd pár hónap múlva kezdj el megint fokozatosan futni, a másik mozgás mellett.

2012. okt. 30. 21:17
 2/16 anonim ***** válasza:
Ha betonon futsz akkor ne ott. Az ízületvédő jó ötlet. Illetve nem muszáj futnod, tempós séta vagy biciklizés ugyan olyan jó :)
2012. okt. 30. 21:27
 3/16 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..

szerintem az lesz a gond,amit amigó írt.

2012. okt. 30. 22:03
 4/16 A kérdező kommentje:
Probaltam pihentetni, hatha akkor jobb lesz. Most legutobb 2 hetig nem mentem futni, es el is mult a fajdalom, de aztan a masodik futas utan megint ujra kezdte :/ A masfajta edzest is probaltam, csak azzal meg az volt a baj, hogy egyszerüen nem szeretem, nem esik olyan jol mint a futas, igy nincs akkora motivaciom hozza, es mivel fejlödött töle az izmom, fogytam ugyan, de a sulyom nem csökkent, söt. Elegge sokaig edzettem igy, akkor kevesebbet futottam, de futottam mellette, megis nött a sulyom. Ha csak futok, akkor pedig tartom a sulyom, nagyon lassan meg picit mindig fogyok is. Nem tudom miert. A biciklizes ki van zarva, mert a terdem egyaltalan nem birja, közben is faj, de azt az orvosom sem ajanlotta, mar a terdmütet utan mondta, hogy ha valamitöl, attol fajni fog a terdem :/ Megprobalom ezt az izületkimelö dolgot hatha, es szerintem nem uszom meg, orvoshoz kell fordulnom ezzel a gondommal. Köszönöm a valaszokat!
2012. okt. 31. 05:23
 5/16 VVMMvvmm ***** válasza:
0%

Kérdező! Tudod mikor futsz te 10 kilómétert megállás nélkül? Ne hülyíts má minket!Legközelebb azt fogod írni,

hogy olimpiát nyertél 10 kilóméteren? Hahaha!!

2012. okt. 31. 05:31
 6/16 A kérdező kommentje:
Utolso valaszolo... A felmaraton is 21 km csak hogy tudd :))) Ez közel sincs az olimpiai szinthez, szoval semmi furcsa nincs benne hogy lefutom, es lefutom elhiheted, es meg az idö eredmenyem sem nagy szam, mert 60 perc alatt van meg a 10 km, ami 6 perc/ km, ha jol tejesitenek, akkor meg 4,5 vagy legalabb 5pec/ km lenne... Ne hitetlenkedj itt nekem, plane ha nem ertel valamihez :))) Gyere fussuk le... Nagyot neznel... nem mondok olyat, amire nem vagyok kepes, minek mondanek, nem ismerek senkit itt, kinek arcoskodnek??
2012. okt. 31. 05:44
 7/16 VVMMvvmm ***** válasza:
0%

Kérdező! Eddig pont a futó képességed miatt bizonytalankodtál.Most futni akarsz? Mi történt hirtelen?

Megtáltosodtál?

2012. okt. 31. 05:48
 8/16 A kérdező kommentje:
Hihetetlen vagy :))) Eddigis futottam, ezutan is szeretnek, csak fajdalom nelkül... Na most ez vagy lehetseges, vagy nem, de ha nem lehetseges fajdalom nelkül együtt elni a futassal, akkor nyilvan a fajdalom mentes eletet, es az ep izületeket valasztom futas helyett... Gond van az ertelmezö kepessegeddel?? :)))
2012. okt. 31. 05:51
 9/16 VVMMvvmm ***** válasza:
0%
Nem lehet, hogy az agyad is lezsibbadt?
2012. okt. 31. 05:51
 10/16 VVMMvvmm ***** válasza:
0%
Futással akarsz együtt élni? Haha!
2012. okt. 31. 05:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!