Nem fogok tudni futni? ( lent a lenyeg )
28 éves, 168 cm, 78 kg - os nő vagyok. Kb. egy éve kezdtem el rendszeresen futni, két éve váltottam életmódot, mert 140 kg voltam, és súlyos pajzsmirigy túlmüködésem volt, ami miatt a szivem nagyon pörgött, nyugalmi pulzusom volt 140. Szivgyógyszert, pajzsmirigy blokkolót kellett szednem. 1 év alatt lement a feleslegem nagy része, és rendbejött a pajzsmirigyem, ami azóta is rendben van. Akkor kezdtem el futni. Eléggé jól haladtam, és nagyon megszerettem a futást. Mostmár 1, 1,5 órát futok, heti 3x - 4x. Szinte mindig több mint 10 kilométert megállás nélkül. A problémám, hogy elkezdtek fájni az ízületeim, csontjaim. A jobb térdem régebben is fájt, de kiderült, hogy gyerekkori sérülés miatt, megműtöttek, és mostmár nincs vele gond. Viszont eleinte csak futások után, mostmeg már szinte állandóan fáj mindkét lábam. Kezdödik a combnyaknál, csípőcsontnál, majd a zsibbadás, és fájdalom sugárzik lefelé a comcsontba, majd a sipcsontba, és gyengének érzem a lábam, és remeg is. Mi okozhatja ezt? Jó cipőben futok, rendszeresen bemelegítek, jól lenyújtok futás után. Mégis megjelenik a fájdalom, de furcsa módon, pl. futás közben sohasem fájt, könnyedén futok, olyankor nincs semmi gond. Nem birnák az izületeim a terhelést? Vagy mégis mitöl lehet ez? Kálciumot, és magnéziumot is szedek.
Köszönöm a válaszokat, és bocsánat ha kicsit hosszura sikerült!
Szia!
Esetleg meg próbálhatnád az izületvédőt...
De az sem csodaszer, eredetileg megelőzésre találták ki, tehát nem fog "megvédeni".
Lehet, hogy úgy fog tünni, hogy használ, de ha ugyanúgy túlterheled az izületeidet, akkor nem ér semmit.
Viszont ha pihenteted lábad és úgy szeded, akkor felgyosíthatja a gyógyúlást.
Más: Szerintem nem kéne annyira ragaszkodnod a futáshoz, mi lenne ha elmennél valami erősítő edzésre?
Ha figyelsz magadra, és fokozatosan kezded, akkor nem lehet belőle különösebb bajod.
Nem azt mondom, hogy felejtsd el a futás! Csak, hogy csinálj egy darabig mást (miután már nem fáj), majd pár hónap múlva kezdj el megint fokozatosan futni, a másik mozgás mellett.
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..
szerintem az lesz a gond,amit amigó írt.
Kérdező! Tudod mikor futsz te 10 kilómétert megállás nélkül? Ne hülyíts má minket!Legközelebb azt fogod írni,
hogy olimpiát nyertél 10 kilóméteren? Hahaha!!
Kérdező! Eddig pont a futó képességed miatt bizonytalankodtál.Most futni akarsz? Mi történt hirtelen?
Megtáltosodtál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!