Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Osztott vagy egész testes edzés?

Osztott vagy egész testes edzés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Rengeteg cikket elolvastam ezzel kapcsolatban, de még mindig kételyek gyötörnek..

Pl. [link]

Sokak szerint a teljes testes edzés jobb mert jobban stimulál, nincs annyi pihenő stb..

De sok hozzáértő mást mond..

Az a baj, hogy még az ezzel foglalkozó nagyok véleménye is eltér..

Így most eléggé megzavarodtam..

Nektek mi a véleményetek?

A saját előrejutásom szempontjából is nagyon fontos, mivel most kezdek "ismerkedni" az edzéssel..

Úgy gondolom kiemelkedően jó genetikával rendelkezem:bármennyit ehetek nem hízok el, a testzsírszázalékom 7%, és mindig minden sportban, gyakorlatban kiemelkedően tudok teljesíteni..

A célom az lenne, hogy jövő nyárra[strandszezonra] egy szép izomzatot tudhassak a magaménak..[persze ezután nem állnék le]

Tehát szerintetek melyik edzés típussal lehet a lehető legtöbb izmot felszedni ezalatt a 8-9 hónap alatt?

[Egyenlőre nálam a teljes testes a nyerő mivel, úgy gondolom, hogy valóban sok azaz 1hét pihi a bizonyos izomcsoportoknak..

Találtam is egy szerintem elég jó edzéstervet ehhez

- [link]

Erről mit gondoltok?]

2012. okt. 30. 20:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Tudod mi a jó terv. Amit éppen nem végzel.:)

azaz nem árt váltogatni! Nincs olyan, hogy egy adott terv az beválik mindenkinél és azzal elvagy évekig!

Én is küldök cikket: [link]

2012. okt. 30. 20:10
 2/4 poiu ***** válasza:
Kezdőknek az egész testes ajánlott. De emögött az a filozófia, hogy egy kezdő nem képes úgy megdolgozni egy izomcsoportot, hogy az fájjon másnap (és ez az esetek többségében így is van). Szerintem tehát igazad van, eljön az idő, amikor több pihenésre lesz szükség, akkor jön az osztott edzés.
2012. okt. 30. 20:51
 3/4 JayC ***** válasza:

ha most kezded, akkor egyértelműen teljes testes átmozgatással kezdd. én 3és fél éve edzek, de ismét visszatértem a teljes testre, kegyetlen kemény, de bejön nagyon, pár hónapig tolom, aztán visszatérek a jól megszokott osztottra.

lényeg, hogy semmit nem szabad sokáig csinálni, mindig váltogatni kell a dolgokat, hogy a test ne tudjon hozzászokni. nem néztem meg mit linkelt Montez cimbora, de van egy olyan érzésem, hogy a sötét titkos cikket, amiben a változtatások fontosságát hangsúlyozzák. :)

2012. okt. 30. 21:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Talált. :)

És igen, kezdésnek teljes testes menjen.

2012. okt. 30. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!