Lehet adni tejsavófehérjét egy 12 éves, aktívan sportoló gyereknek?
Lehet adni, ez is csak kaja, olyan, mintha húst, tojást vagy bármi más magasabb fehérjetartalmú élelmiszert enne. Persze a mennyiségeket figyelembe kell venni.
Mellékhatása nincs.
Köszi Montez, válaszod 100%-ban hasznos. :)
Akkor jó ötlet tej helyett ezzel itatni reggel a gyereket?
Hát, azért nem tudom!
Kérdés, hogy az adott fehérjét milyen körülmények között "gyártják", állítják elö! Egy aktív, fejlödésben lévö szervezetbe, én biztosan nem adnám, föleg nem az óvodás gyerekemnek!
Ezek a tápkiegek. testépítöknek lettek kifejlesztve - szvsz - évröl-évre romlik a minöségük, a tisztaságuk, mivel nagy üzlet van benne. Sosem tudhatod, milyen egyéb összetevöt "csempésznek" bele, hogy a kívánt hatást hozza és evvel az a termék legyen jobb legyen a másiknál.
Ez természetesen ez a saját véleményem, ennek ellenére jómagam is egy évtizede iszok tejsavófehérjét, de a gyerekemnek eszem ágában sem lenne ezzel "süríteni" a reggelijét!
Én meg 27 éve iszok proteint és semmi bajom. Ezek nem szintetikus termékek, a tejsavóproteint a sajt és túró gyártás során visszamaradt folyékony tejsavóból készítik. Illetve ez nem is jó szó rá, mivel csak egy ultraszűrőn megy át, ezáltal kiszűrik belőle a tejcukrot (nagy részét), ami pont nem kell az emberi szervezetbe. Ezután porlasztva szárítják, hogy sokáig eltartható és adagolható legyen. Szóval nem kell itt vészharangokat kongatni és rettenet terméknek beállítani. Semmi baja nem lesz tőle egy gyereknek sem. Kár itt vészmadárkodni!
Bezzeg a sok sz@r cukrot, csokit, kólát chipset azt tolja a gyerek? Az nem gond bakker, csak nehogy már valami normális, jó minőségű terméket egyen, ugye? :)
Az tény, hogy a mai, sima tejnek, semmi köze a tejhez!
BIO-tejnek talán már valami köze LEHET hozzá...
Amúgy mi a cél? Miért iszik a gyereked fehérjét?
08:57
Azt se tudod mit beszélsz, csak okoskodsz össze vissza. Nézz már utána isten barma miket pofázol. Nehogy megadjuk már a gyereknek a tápanyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!