Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Most kezdeném el a kondizást,...

Most kezdeném el a kondizást, tudtok esetleg tippeket adni étrenddel, kiegészítőkkel kapcsolatosan?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, 180 cm és 71kg. Szálkásítani szeretnék és ezzel kapcsolatosan tudnátok nekem étrendet, étrendkiegészítőket javasolni amik beváltak nektek kezdőként?

2012. okt. 20. 19:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem ne szálkásíts 71 kilós testsúlyra. Inkább izomtömeget kellene növelni.

Kellene multivitamin és edzés után tejsavóprotein + 40-50g gyors ch (dextróz, vitargo, stb).

Egyszerre nem tudsz fogyni (szálkásodni) és izomban pedig nőni, mivel különböző étrend kell hozzá. Az egyikhez szálkásító diéta (kalóriadeficitet jelent energetikailag) szükséges, az izomnöveléshez pedig tömegnövelő étrend (kalória plusz).

Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).

Ezekből kellene leginkább összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]

szálkásításhoz is majd ugyanezen kaják kellenek csak 1,5-2g*ttkg ch megy és több fehérje.

2012. okt. 20. 19:53
 2/2 anonim ***** válasza:
én 184 cm magas és 71 kiló vagyok de énsem szálkásítok majd márciusban am meg tömegnövelő étrendet kell neked
2012. okt. 21. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!