Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 7-8 éves fiúnak mennyit kell...

7-8 éves fiúnak mennyit kell futnia a Cooper teszten az ötösért?

Figyelt kérdés
A kisfiam 7,5 éves és rögtön az év elején 2.000 métert futott 12 perc alatt, erre hármas osztályzatot kapott. Egyébként ő tudott az osztályból a legtöbbet futni. Akkor hány méter kell az ötöshöz?

#Cooper teszt #Cooper-futás
2012. okt. 19. 20:05
 1/8 NagyonGonosz ***** válasza:
Szerintem 2500 lehetett az ötös.
2012. okt. 19. 20:34
 2/8 anonim ***** válasza:

Hülye a tanár. Nálunk fiúként 7.ben kellett 2400-500 az ötöshöz... és ekkor 13 évesek voltunk. Nehogy már 7 évesen majdnem ennyi kelljen .

2000 méter szerintem nagyon jó 7,5 évesnek

2012. okt. 19. 20:39
 3/8 anonim ***** válasza:

Az nagyon jó eredmény.

nekem 9.-be volt 3000méter.

Felénk általánosba csak 4.osztálytól felfelé szoktak coopert futtatni, alatta 6 perces futást szokott mérni a tesitanár.

2012. okt. 19. 21:14
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2012. okt. 20. 08:16
 5/8 anonim válasza:
én 2800 métert futtotam 6.-ik ba a haverom 3400 m
2012. okt. 25. 21:31
 6/8 anonim ***** válasza:

Itt van egy nagyon jó életkori tényezős kalkulátor, különböző sportteljesítményekhez: [link]

Tehát nem rossz a 2000 méter, egy 7 évestől, de valóban inkább átlagosnak lehetne nevezni, mint kiemelkedőnek. Az meg hogy ő volt az osztályból a leggyorsabb, erre úgy azért nem lehet alapozni, mert amikor szakiskolás voltam, akkor is volt olyan hogy egy másik osztályból a legjobb futónak is több mint 7 perc kelet a 2 iskolakörhöz (1500 m) én meg volt hogy 4:36 alatt lefutottam, amire már mondták is persze hogy nagyon jó, (ott 6 perctől mondták hogy jó) meg is döntöttem az iskolacsúcsot, de az olimpikonok közt mégsem érnék sz*rt sem :) a világrekord (3:26) egyébként. Tehát én nem is azt mondom hogy az olimpikonokhoz meg az élsportolók "felső" 1%-hoz képest osztályozzanak egy diákot, de azért van egy szint amit joggal várhat el a tanár az ötös-höz, hiszen ha azt vesszük a tesi ugyan olyan tantárgynak számít mint akármi más, és pedig történelem meg biológia órán sem az van ha a diák a felét tudja a dolgozatnak akkor már, négyest vagy ötöst kap.... sőt még nem is az számít hogy ki mennyit tanul, hanem hogy ki mit tud, csak annyi a különbség hogy tesin nem szellemileg kell teljesíteni, hanem fizikálisan. Az meg a másik, hogy amúgy sincs sok jelentősége hogy ki hányast kap tesiből.

Ezeket csak úgy általánosan írtam, mert egyesekre jellemző hogy szadistának meg hülyének neveznek egy tanárt, csak azért mert meg mer követelni egy szintet, amire nem mindenki képes. Például egy nyolcadikostól 3000 méter a cooperen az ötöshöz abszolút korrekt, nem is kevés, nem is túl sok... egyébként mind tesiből mind akármi másból, mindenki adhatna ötöst mindenkinek, (mert hogy magukhoz képest milyenek) de annak meg mi értelme lenne? Egyáltalán az egész osztályozásnak, és arról természetesen senki nem tehet hogy milyen szellemi és fizikai képességekkel születik, de ugyanakkor senkire sem lehet haragudni azért, mert hogy azoknak tartogatja az ötöst (ami mégis csak a legjobb osztályzat!) akik kiemelkednek a nagy átlagból.

23/F

2012. nov. 4. 11:25
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Én igazából nem vitattam a 3-as jegyet, bár elég nehéz elmagyarázni egy 7 éves gyereknek, aki örömmel jött haza, hogy ő lett a legjobb, hogy ez csak egy 3-as. Bementem a tanárhoz és megkérdeztem, hogy mi lenne az 5-ös szint és megmutatta azt a táblázatot, mi szerint a minimum szint ebben az életkorban 1.980 m, vagyis az én fiam is csak épp hogy átlépett a 3-as osztályzatba. A többiek nem érték el a minimum szintet, ezért ők nem is kaptak jegyet. Most minden 2. nap megyünk ki futni és gyakorolunk, szerintem a technikáján is lenne mit javítani, de én nyelvtanár vagyok és nem értek a futáshoz. Az már biztos, hogy egy jobb futócipőt kell vennem neki, mert ami van, abban már most fáj a lába.
2012. nov. 5. 08:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen a futócipő az nagyon fontos, én amikor elkezdtem, két hét után (napi kb 10 kilométert futottam) teljesen bedagadt a bokám.
2013. febr. 13. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!