Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Gáz, ha ennyi tojást eszem?

Gáz, ha ennyi tojást eszem?

Figyelt kérdés
Napi 3-at átlagban megeszem és itt nem a napi kvótán van a hangsúly, hanem hogy ezt szinte minden nap megteszem. Mert hát egy egész olcsó étel, amiből tök korrekt kis kajákat el lehet készíteni, legalább laktató, pótol valamennyi fehérjét is. Csak mondták, hogy fel fogja nyomni a koleszterinemet. Sportolok, egészségesen étkezem, iszom eleget, vitaminokat szedek, eddig teljesen rendben volt a koleszom. Így is?

2012. okt. 9. 15:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Szeritem a tojás éppen, hogy drága étel.

Amíg szüleimnél laktam, és 10 perc alatt leértem nagyszüleimhez, én minden reggel benyomtam egy 6-10 tojásos rántottát, hol sajttal, hol sonkával, bár legtöbbször csak üresen, kenyérrel.

Ma is tenném, csak mostmár egy oda-vissza út jó két óra :)

A koleszterin és hasonló marhaságokkal ne foglalkozz, véleményem szerint. Minek élni, ha nem lehet jókat enni? :D (tükörtojás tarján/sonkán sütve - bármikor/bárhol :D)

2012. okt. 9. 16:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Napi 3 az semmi, nyugodtan nyomjad. Szálkásításnál kell vigyázni a sárgájában lévő telített zsírral, de akkor mehet pár darab. Én hétvégén eszem kb 8-10 tojást/nap.
2012. okt. 9. 16:05
 3/4 A kérdező kommentje:

Első:hát mondjuk, hogy durván 40 ft/darab. 3-4 darabból már kijön egy teljesen elfogadható főétkezés is, plusz még a kenyér, meg ha akarok, akkor valami savanyúság vagy gyümölcs mellé, szerintem akkor még mindig olcsón ettem.

Montez: és azt mind egészben?? Úgy értem, az összeset sárgájával együtt? Nem dobod ki néhánynak? Én eddig max. napi 4 sárgáját ettem, ezután a többiét kidobtam és azt hittem, még ez is sok. (Megint hangsúlyoznám:minden nap, vagy legalábbis 5-6 napon egy héten.) De akkor eszem továbbra is, ha nem baj. :D

Gondolom odafigyelniük inkább azoknak kell, akik nem mozognak semmit, meg amúgy is magas a koleszterinjük a standard hazai életmódtól.

2012. okt. 9. 16:47
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem, a 8-10 tojásból nálam 2-3 sárgája marad bent.
2012. okt. 9. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!