5 év boksz vs utcai tapasztalat?
Utcán lenne a következő felállás:
5 évet bokszolni járt ember (75 kg, nincs utcai tapasztalat) vs nincs küzdősportos háttér (85 kg, sok utcai tapasztalat).
Ki nyerne?
Na jó, de azért az említett emberünk nem ilyen szerencsétlen barom, mint ez a három.
Amúgy tegnap kesztyűztünk egy hasonló kaliberű emberrel (csak nem olyan izmos, mint ez) és nem mondom, jól bokszolt, de meg tudnám verni...
Ne hasonlítsuk össze az almát a naranccsal. Két teljesen különböző dolog a verekedni tudás illetve a pszichológiai helyzet kezelése. A kérdező eredetileg nem azt kérdezte (ha jól értem), hogy az ártatlanfejű bokszoló vs. minden hájjal megkent bűnöző között ki győzne, hanem csupán a technikai tudásra kérdezett rá.
Ha a pszichológiai faktort figyelembe vesszük, akkor is kétségtelen, hogy a pszichológiai frusztrációt legyőző, netalán maga is nehézsúlyú bűnöző bokszoló döntő fölényben van a boksztudás nélküli amatőrrel szemben (bármilyen mocskos kis trükköket tud).
A kérdés tehát arra redukálódik, hogy a magamfajta úri ficsúr, aki burokban nőtt fel, utoljára 7 évesen verték el egy lány miatt, akkor se túlzottan, mert közbe lépett a napközis tanár; mit tudna kezdeni egy minden hájjal megkent bűnözővel, vagy esetleg a kocsma hősével. Hát őszintén, be lennék rosálva egy kissé :))), a szívem a torkomban dobogna, de biztosak lehettek benne, hogy nem blokkolnék le, hanem az első támadó jellegű mozdulatra azonnal ütnék reflexből és onnan kezdve nem tudom, mi történne. Ezt csak azért gondolom, mert volt már olyan, hogy éjszaka a sötét utcán megijedtem a hátam mögött lopakodó embertől (mint utóbb kiderült, a házmester járta körbe a háztömböt bezárni a kapukat), és a lábamat a fültövéről húztam vissza, mert reflexből, ijedtemben azonnal elindítottam egy amúgy halál pontos és gyors ushiro mawashi gerit, még szerencse, hogy nem rúgtam le... És ez kb. 20 évvel ezelőtt volt, azóta csak fejlődtem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!