Fogyhatok a fehérje shaketől?
Elkezdtem nem rég kondizni/kardiózni,és érdekelne,hogy lehetséges-e,hogy ha a heti 4 alkalom után iszok egy pohár shake-t,mennyivel gyorsítja fel a folyamatot?
A fogyás az elsőbb rendű,de azt kevesebb ideig csinálom,mint a kondizást.
Egy tápkiegtől nem fogsz fogyni, az egész napi étrend számít. Legyen szálkásító diétád.
De edzés után mehet a protein persze, de nem ettől fogsz fogyni, inkább az izmokat segít megtartani szálkásításnál.
Szálkásító diéta: napi 3g*testtömegkg fehérje kell és 1,5-2,5g*testtömegkg szénhidrát (ch).
A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.
ezekből kellene összerakni az étrendet:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz étrendeket is: [link]
de látom nem a lényeget akarod megérteni a két írásból.:)
A második válaszoló tudja mi a helyzet, csak poénból írta.
ja, hát ha csak egy tábla csokit eszik, akkor is fogy.:)
meg nagy okosság lenne csak turmixon élni egész nap, mikor szilárd kaja kell a szervezetnek.:)
Ne vedd komolyan Glissade, csak nem akarom, hogy félreértse a kérdező és azt higgye, hogy orrba-szájba mehet a protein shake.:)
Oké, akkor nem protein shake kell a fogyáshoz, hanem diéta! Azaz kevesebbet kell enned egy kicsivel, mint amennyi kajára szükséged lenne.
Ha egész nap protein shake-t innál a koplalástól, lelassúl az anyagcseréd, fogyni fogsz, de nem csak zsírból, hanem izomból is.
Izomból azért fogysz ilyenkor, mert az izom kalória igénye magasabb mint zsírré, ha nincs miből őket fentartani, akkor a szervezeted lebontja őket.
És kérdező azt kérdezte, hogy fogyhat-e tőle, és semmilyen más étkezési körülmént nem adott meg, tehát én jól válaszóltam, kedves MONTEZ:DDD
Mondtam, hogy ne vedd komolyan.:)
Nem írtam, hogy nem jól válaszoltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!