Milyen fehérje forrásokat ajánlanátok egy
vegetáriánusnak, aki súlyzózni (izmot vastagítani)
szeretne?
Egy 60kg embernek tömegnöveléskor kell napi 120g fehérje.
Használhatsz protein tápkiegeket is, pl tejsavó, egg, kazein, borsóprotein, szója vagy vannak kevertek is: szója-tejsavó (power protein), protein komplex: szója-egg-kazein, stb.
2012. szept. 25. 10:52
2/18 anonim válasza:
Halat sem eszel? Szója esetleg, vagy fehérjeturmixok.
2012. szept. 25. 12:04
Ha teljesen vega vagy, nem csak egy bohóc, akkor szója. Hát nem a legjobb, de más nem igen van. Tejsavófehérje kiesik, attól meg csak rosszabb van. Halat sem eszel, így marad a szója, ami meg nagy mennyiségben mérgező.
2012. szept. 25. 12:52
4/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. De halat is eszem, azt kifelejtettem. Vagyis még húst is, csak kacérkodom a gondolattal, hogy elhagyom, vagy lecsökkentem jóval a fogyasztását. Táplálékkiegészítőre nem nagyon van pénzem, bár nem tudom, hogy a legolcsóbb mennyibe kerül. 120 g fehérje? Ha egy keménytojás 60 g körül van, akkor két tojás naponta elég? Vagyis mondjuk ebből valamennyi a sárgája, akkor napi 3 tojás? (Ha most csak egyféle kaját veszek számításba.)
5/18 A kérdező kommentje:
Hogy érted, hogy nem csak egy bohóc? (Nem kötekedésből, csak érdekel, hogy ki milyen élelmiszert és milyen okokból száműz az étrendjéből.)
6/18 A kérdező kommentje:
Na szóval mégegyszer nekifutok: halat sem szeretnék enni, csak eddig ettem. :)))
Jót nevettem ezen a tojásos dolgon:D. Ebben az esetben, nem a tojásfehérjére gondolunk, hanem fehérjére mint tápanyagra. 10dkg csirkemellben van 25g fehérje, egy 50-gos tojásban van 5g fehérje. Tehát ha azt feltételezzük, hogy csak tojást eszel, akkor az 24 tojás/nap :D
2012. szept. 25. 12:58
Azért bohóc, mert egy vega nem fogyaszt állati eredetű terméket. Aki halat, tojást, tejet fogyaszt, az nem vega, csak kitalálta, hogy baromira állatvédő lesz. Ha a húst elhagyod, rengeteg értékes tápanyagtól fosztod meg a tested. Magnézium, egyéb makró-tápanyagok, esszenciális aminosavak, stb. A halban ez megvan, de nálunk az baromi drága, ritkán fogsz minőségi fehérjéhez jutni. A tojástól megnő a koleszterinszinted, a sok tejtől elhízol. Ha csak bizonyos húsokat nem eszel egy indokolatlan elhatározásból, az nem vegetarianizmus, csak bohóckodás, inkább egyél rendesen.
2012. szept. 25. 13:03
9/18 A kérdező kommentje:
Francba, az egy kicsit sok lenne. :)))
Amúgy azért írtam a tojásfehérjét, mert valaki mondta nekem, hogy amikor fehérjét kell ennie, akkor megeszik x db tojást, de abból csak a tojásfehérje kell neki, a sárgáját azt nem eszi meg. Gondoltam, akkor az tömény fehérje. :)) Hát, akkor hús nélkül elég problémás biztosítani a megfelelő mennyiséget. :/
10/18 A kérdező kommentje:
"Aki halat, tojást, tejet fogyaszt, az nem vega, csak kitalálta, hogy baromira állatvédő lesz."
A tojást meg a tejet is olyan helyről szeretném majd beszerezni, ahol nem nagyüzemben folyik a termelés, és így nem jár együtt az állatok szenvedésével. (Nem vagyok amúgy divatállatvédő, csak simán sajnálom őket. De kicsit önző leszek, szóval első az egészségem, utána jöhetnek az állatok. Ha ez a kettő összeegyeztethető lenne, az lenne a legjobb.)
Kapcsolódó kérdések: