Milyen fehérje forrásokat ajánlanátok egy
vegetáriánusnak, aki súlyzózni (izmot vastagítani)
szeretne?
A tojásfehérje sem tömény fehérje (protein). Egy tojásban van 6g fehérje, amiből a fehérjerészben van 3g. Számold, ki hogy mennyi tojás kell akkor és az mennyi lóvé.
2012. szept. 25. 13:10
Állatok szenvedése? Szerinted a nagyüzemi tejtermelésben az állatok szenvednek?
Jaj de el vagy te is tévedve, inkább ennek nézz utána, menj el egy tehenészetbe:)
2012. szept. 25. 13:12
13/18 A kérdező kommentje:
"Jaj de el vagy te is tévedve, inkább ennek nézz utána,"
Lehet, hogy el vagyok tévedve, és valóban utána fogok nézni. Végülis az a fontos, hogy a megfelelő információk tudatában végül a lehető legjobb döntést hozzuk meg, nem pedig az, hogy vitatkozzunk és szócsatában megpróbáljuk legyőzni egymást. Úgyhogy köszi a tanácsot, akkor még utána olvasok a dolgoknak.
14/18 anonim válasza:
kombináld a növényi fehérjéket,lencse és a bab tele van fehérjével csak nem teljes értékű,kombináld ezeket vmi más kajával amibe megvannak a hiányzó aminosavak és teljes értékűt kapsz,neten rengeteg receptet találsz rá:),habár a fölszívódása nem lesz olyan mint a húsoknak,esetleg túrót ajánlom még de azt csak estére,a tojás kiváló fehérje forrás nem kell félni tőle és nem kell az össze sárgáját kidobni 1-2től semmi bajod nem lesz
2012. szept. 25. 17:16
15/18 Izi17 válasza:
Szia,
nem a reklám miatt, de itt tényleg sok infot találsz: shop.builder.hu. És van egy cikk a vegetáriánus testépítésről: [link] vannak mintaétrendek, edzéstervek is. Nekem sokat segít. (Vegetáriánus vagyok, 62 kg és heti 5x van súlyzós edzésem)
2012. szept. 27. 14:35
8-as, kevered. azon én is röhögök, hogy "vegetáriánus vagyok, de eszem halat" , mert az mitől is nem lesz hús? ugyanúgy egy élő állat volt, aminek kvázi a hulláját eszed. de a tejhez, tojáshoz nem kell megölni az állatot, aki azt sem eszik, azt hívják vegánnak. a vegetáriánus eszik tejtermékeket, lényeg, hogy nem kellett hozzá megölni az állatot. a vegán minden állatból eredő étel elutasít, akkor is, ha nem esett bántódása annak az állatnak.
2012. szept. 29. 22:31
és a másik,hogy dehogynem lehet pótolni mindent. csak oda kell figyelni. egyébként, ezt sosem értettem, hogy miért gondolják az emberek, hogy vegetáriánus=nem eszik változatosan, húsevő meg tutira? lehet, hogy utóbbi kolbászt eszik sonkával, vagy mittudomén, minden nap rántott húst rizzsel. most akkor ő változatosan eszik?
2012. szept. 29. 22:37
18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat és a tanácsokat! A tojásról nem akarok lemondani, viszont a nagyüzemi ketreces tartás eléggé elborzaszt, ezért szívesebben szerezném be magánembertől, úgyhogy ha valaki tud ilyet Bp. 16. kerület vonzáskörzetében, priviben jelezze légyszi. :) Izi17 külön köszönet az oldalért, ahol konkrét étrendek vannak! :)
Kapcsolódó kérdések: