Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám magam fejleszten...

Hogyan tudnám magam fejleszteni a súlykökésben?

Figyelt kérdés

Súllyal lökök 8.25m-t és szeretném ezt az értéket növelni. Eddig nem foglalkoztam a súlylökéssel, de ma tesin löktem ekkorát és mondta a tanárom, hogy elvisz akár versenyre is.

Milyen edzéssel tudnám a súlylökő erőm fejleszteni?

16/F

2012. szept. 21. 16:26
 1/7 anonim ***** válasza:

Lökj súlyt nehezebb golyókkal.

Mondjuk 1-2kg egy olyan golyó akkor te szerezz 3-4 kilós golyót és ,ha azzal dobsz 8 métert akkor a fele olyan nehézzel 10et...

Amúgy súlylökéshez kar és váll kell azt pedig mondjuk fa hasogatással vagy lapátolással tudnád fejleszteni.

Elmehetsz edzőterembe is ,de szerintem azért ,hogy féloldalasan erősíts elég hülyeség lenne menni. A favágás meg olyan hatékony ,hogy régen a boxolókat is kivitték fát hasogatni.

Sok sikert!

2012. szept. 21. 16:36
 2/7 anonim ***** válasza:
bocs de 5 kilosal dobálunk mis is nem 1 kg-os kézilabdával kedves válaszoló :D
2012. szept. 21. 16:45
 3/7 A kérdező kommentje:
5 kg súllyal dobálok én is :-DD 1kg elég picinkó ^^
2012. szept. 21. 17:52
 4/7 anonim ***** válasza:
8 méter? :D mik a paramétereid?(Súly,magasság) én anno 17évesen mikor dobtunk 14méter valamennyit hajítottam(osztályban magasan felülmúltam azt is aki 3évvel idősebb volt nálunk) . és közben "csak" edzek súlyzókkal és saját testsúlyos gyakorlatokat végzek
2012. szept. 22. 14:00
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem nagyon dobáltam eddig súlyokat csak a tornán eléggé megtettszett . Tehát 16/F, 182 cm és 77kg. Másfél éve gyúrok és elkezdeném a súlylökés sportot. Tehát hogyan tudnék elmenni pl. 7kgos súllyal 10 méterig a mostani 8méteremtől? Milyen gyakorlatokat ajánlanátok?
2012. szept. 23. 11:47
 6/7 anonim ***** válasza:
ahhoz, hogy jól el tudd dobni , kell teknika, váll,hát,(talán még bicepsz-tricepsz) izom erőssége
2012. szept. 23. 12:14
 7/7 anonim ***** válasza:
A comb- és farizmokat mindenki elfelejtette, pedig legalább annyira fontos, mint a váll.
2012. szept. 29. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!