Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Körülbelül napi intenzív...

Körülbelül napi intenzív 1-1,5 óra edzés elég?

Figyelt kérdés
kondi

2012. szept. 10. 11:15
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sőt nem is kell minden nap, heti 3-4 súlyzós edzés elég lesz.
2012. szept. 10. 11:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi!Kezdő vagyok még,de sok helyen utána olvastam a dolgoknak,bár erre,hogy kb 1 nap mennyit,minden helyen mást találtam,volt ahol profiknak írták,azért én attól messze vagyok:) Köszi!
2012. szept. 10. 11:27
 3/9 anonim ***** válasza:
94%
Monteznek teljesen igaza van.Ne edz minden nap mert akkor csak szálkásodni fogsz és vékonyabb leszel mint voltál!A legelterjedtebb edzés forma a 2 nap edzés 2 nap pihenő.Ezek az edzések pedig 1-1,5 órásak szoktak lenni ugyanis ennyi idő elegendő,hogy 2-3 fő izomcsoportot teljesen megdolgozz.Pl:1.nap:mellizom,bicepsz,alkar,has2.nap:Hát,tricepsz,láb,has.3.nap:pihenő4.nap:pihenő utána elölről az egész.Persze ha a hát-láb kombináció túl kimerítő akkor variálhatsz,hogy hát-bicepsz és mell-láb stb,stb,stb.Szóval ahogy neked a legjobb.A hasat viszont érdemes akár minden nap edzeni mert az egy olyan izomcsoport ami a minden napi intenzív edzéstől lesz kockás.
2012. szept. 10. 11:38
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2012. szept. 10. 11:38
 5/9 anonim ***** válasza:

Kicsit én is kifejtem részletesebben.

2. válaszoló, köszi, hogy egy véleményen vagyunk.:), de picit kijavítanálak, abban a tekintetben, hogy attól sem fog szálkásodni, ha minden nap edzene valaki. Mert a szálkásodás (zsír leadása, kis izomveszteséggel vagy anélkül) elsősorban étrendfüggő. Tehát hiába edz valaki többet, ha rosszul kajál mellé, azaz nem megy mellé szálkásító diéta, akkor nem fog zsírból veszíteni úgy, hogy izom az megmaradjon. De ezt nem kötözködésből írtam.

A kérdezőnek viszont tömegnövelő étrend kell, ugyanis így tudod az izomzatot növelni. Később majd ha lesz elegendő izmommennyiség, akkor mehet a szálkásítás, de ez még odébb van.

Edzés: kezdőknek először heti 3 napos teljes testes edzés kel 2 hónapig: [link]

majd mehet kétfelé osztott ezdés, kb olyan, mint amit a 2. válaszoló írt, de inkább legyen 3 napos ez is A-B-A, B-A-B rendszerben: [link]

Utána áttérhetsz egy teljesen osztott edzésterve, ami szintén lehet 3 vagy 4 napos.

Itt már egy izmot egyszer edzün egy héten, kivétel lehet a vádli és has.

[link]

[link]

2012. szept. 10. 12:20
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a segítőkész és hasznos válaszokat mindenkinek!Pacsi!
2012. szept. 10. 13:41
 7/9 poiu ***** válasza:
100%
Mi a célod, attól függ. Pl. sakkból kevés a napi egy óra.
2012. szept. 10. 20:36
 8/9 anonim ***** válasza:
...
2012. szept. 11. 14:38
 9/9 A kérdező kommentje:
oda van írva h kondi
2012. szept. 11. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!