Ugye így is érni valamit az edzésem?
Figyelt kérdés
Megvolt a 40 perc aerob-om és most akartam hozzákezdeni az edzés másik 40 percének, csak rájött a család hogy tornázni akarok és kiröhögtek. Meg kell várnom amíg elmennek, de az negyed óra. Így is érni fog valamit hogy tartanom kell egy kis szünetet?2012. aug. 27. 15:29
1/4 anonim válasza:
Így is jó, de máskor fordítva kellene. Előbb mindig az erősítés (súlyzós vagy saját testsúlyos edzés) menjen és csak utána az aerob! Aranyszabály.:)
2/4 A kérdező kommentje:
Tényleg? Köszi, nem tudtam :) Akkor megfordítom az edzéseket :)))
2012. aug. 27. 15:36
3/4 anonim válasza:
Erről még a szakirodalmak is megoszlanak, mikor jobb a 2 sorrendje, a lényeg, hogy csináld:)
4/4 anonim válasza:
Jó. Mert az erősítő edzésekkel (bár nem tudom a torna nálad mit jelent) a szénhidrátot használod el, így utána az aerobnál hamarabb fog a szervezet zsírból felhasználni energiát. Ha előbb az aerobot végzed, akkor később használod fel a zsírt, mert van még elég ch az izmokban, és utána az erősítő edzéshez nem maradna muníció, tehát izmot is veszthetsz. Ezért jobb az aerobot utólag végezni. A két edzés között jól jöhet egy bcaa vagy glutamin tápkieg.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!