Mi a véleményetek a Drugs Bunny, Sárga kapszula című "könyvéről"?
Olvassatok bele:
http://da
ta.hu/get/6409309/A_Te_Sarga_Kapszulad.pdf
Nem nagyon megbízható:
Nagyon kezdőknek (akik még semmit nem olvastak ebben a témában) motivációs anyagnak a Sárga Kapszula elfogadható.
Akik fogtak már a kezükben testépítő vagy fitnesz témájú újságokat, vagy életmódguruk könyveit, vagy rákerestek az edzés – étrend témákra interneten, figyeltek gimiben az órákon, azok számára új információkat nem ad. Ők jól szórakozhatnak olvasás során a szakképzetlen szerző (Drugs Bunny) tévedésein. Mint megtudhatjuk:
„Az L-karnitin elsődleges feladata a zsírsejtek szállítása: a zsírégető folyamatok nehezen működnek nélküle.”
Valójában az L-karnitin a zsírsavaknak a mitokondriumon belüli szállításában tölt be fontos szerepet (nagyon leegyszerűsítve). A zsírsejtek nem mennek sehová, maradnak szépen a helyükön, csak a bennük tárolt zsír mennyisége csökken. Ez egyébként a reklámokból is kiderül. Felmerül a kérdés, mit várhatunk egy olyan embertől, aki minimum egy évtizede ilyen termékek forgalmazásában vesz részt, de még a reklámszövegek kimásolásához is béna? Mit gondoljunk akkor, ha nem a hatóanyagok koncentrációja és ezek valós szükséglete, hatása alapján ítél meg termékeket, hanem a csomagolás, kiszerelés szerint?
„A tápkieg. boltokban is kaphatók gyenge vitaminok, az egytablettás kiszerelésűek. Ezeket kistestű kutyáknak vagy pénzhiányt átvészelni javaslom.”
„Amiben nincs 1000mg C vitamin, az nem vitamin.”
Egyetlen tablettában is lehet nagy dózisban hatóanyag, és napi 10-20 tablettában is lehet kevés. Ehhez nem kell sok ész!
Egyértelmű hazugságokon is rajta kaphatjuk laikus szerzőnket:
"Vitaminok és ásványi anyagok
Ezekből rengetegféle létezik, olyanok is, amit nem táplálékkiegészítő szaküzletben, hanem patikákban és élelmiszerboltokban is lehet kapni. Ezeket kell elfelejteni gyorsan: ár/teljesítmény arányban sem jók, és a tápanyagtartalmuk is csekély."
Jobb lenne a némely esetben csak receptre kapható, olcsó, gyógyszerészeti tisztaságú vitaminoknál bármely kiegészítő gyártó bármelyik vitaminja? Biztosan jobb a gyógyszertárban forgalmazott bármelyik étrend-kiegészítőnél az amit „szaküzletben” kaphatunk? A kritizált termékek közül sok valójában hivatalosan gyógyszer! Egy ismert multivitaminnál ami patikákban és élelmiszerboltokban is kapható ezt olvashatjuk: „REGISZTRÁCIÓS KATEGÓRIA: Vény nélkül kapható gyógyszer.” Garantáltan és minden esetben jobb ennél az amit nem gyógyszerészeti minőségben állítanak elő?
„tápanyagtartalmuk is csekély”
Kevesebb C-vitamin lenne az 1000 mg-os gyógyszertári C-vitaminban, mint a „táplálékkiegészítő” szaküzletek 1000 mg-os C-vitaminjaiban? Az ilyen félrevezető állításoknak biztosan nincs köze ahhoz, hogy egy internetes szaküzlet munkatársaként és egy konkrét étrend-kiegészítő gyártó reklámozójaként tevékenykedik. :)
Ez a felületesség, tudáshiány és manipulatív szándék figyelhető meg a szöveg egészén. Annak aki szinte semmit sem tud, annak egy mestermű. Aki kicsit is tanultabb vagy utána jár kérdéseknek annak ez egy fércmű. Szerencsére ingyen és legálisan hozzáférhető, így olvasásával az időn kívül nagyobb veszteség nem ér minket.
Kedves kérdező!
Másfél tárlatából bizton állíthatóm, hogy a könyvben leírt módszerek és tanácsok igenis működnek. Kifejezetten rossz genetikával megáldott (ekto-mezomorf testalkat, kedvezőtlen arányok, rossz izomtapadáspontok) gyermekként nőttem fel. Több sporttal is próbálkoztam de a kellő tudás és affinitás hiányában semelyikben sem értem el kiemelkedő eredményt. A 24. születésnapom után pár nappal találtam a kérdésben említett könyvre. Végigolvastam anélkül, hogy egyszer is letettem volna a kezemből. Attól a ponttól kezdve 180 fokos fordulatot vett az életem. Teljes mértékben megváltoztattam a táplálkozási szokásaimat. A könyvben leírtak szerint kezdtem táplálkozni és edzeni. Természetesen kizárólag táplálék kiegészítőket használtam, sosem nyúltam doppingszerekhez. Mélyen elítélem az amatőr szinten való szteroid használatot. Egyik napról a másikra kezdtem érezni a változást. Az első hónap után a tükörből már nem a vékony jelentéktelen testem köszönt vissza. A harmadik, negyedik hónapban sorra kezdtem kinőni a ruháimat. A pulóvereim feszültek a hátamon, a farmereim majd szét szakadtak a combomon. A legelső edzésem során képtelen voltam 40 kilogrammot fekve kinyomni. A hatodik hónapra sikerült kinyomnom a 100 kilogrammot. Ismerőseim elkezdték észrevenni testem változásait. Egy év és három hónap kemény tömegnövelés után úgy döntöttem, hogy eljött az idő a diétára. Most három hónap diéta után felismerhetetlenül megváltozott a testem. Izmaim tónusosak és feszesek. Hála az izomtömegnek a kevésbé esztétikus testi adottságaim (például keskeny vállam) se olyan zavaró. Másfél évvel ezelőtt sosem gondoltam volna, hogy egy napon fog látszani az erezet a keresztszálkás mellizmaimon. Ezért az eredményért kizárólag két embernek mondhatok köszönetet magamnak a kitartásomért, és Drugs Bunny-nak azért, hogy megírta ezt a hiánypótló remekművet.
Remélem segítettem neked a történetemmel.
Üdv!
Ádám
nekem az vele a bajom, hogy egy csomószor nem értelmes amit ír, vagy ellentmondások vannak benne. Például százszor eltombolja hogy a makrotápanyagok nem transzfolmálódnak egymásba, aztán meg leírja, hogy a cukorból zsír lesz. Én megpróbáltam a sárga kapszula alapján és a honlap alapján írni magamnak egy étrendet, és nem lehetett, mert egy csomó mindenre nem is tér ki, például hogy mennyit együnk az egyes makrotápanyagokból. Pontosabban amit erről ír az ellentmond a honlapon található mintaétrendeknek, mégpedig nem is kicsit. A sárga kapszula különböző helyei alapján például az én napi teljes kalóriaszükségletem 2500 és 3200 kalória között van ami elég jelentős különbség, viszont csak 140g fehérjére van szükségem, ami meg nagyjából a 2/3-a annak, amit egy 2500 kalóriás mintaétrendben leír.
Összességében szerintem nagyon igénytelenül van megírva, és sok benne a nem érthető rész, vagyis én semmivel nem tartom megbízhatóbbnak, mint öt másik hasoló könyvet, amik mind írogatnak valamit, és leellenőrizhetetlen, meg értelmetlen az egész.
ahogy előttem írták, a TELJESEN KEZDŐ embereknek megteszi.
de amúgy tele van tárgyi tévedésekkel és ellentmondásokkal. az látszik, h szerzőnek lenne még mit tanulnia...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!