Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek/tapasztalato...

Mi a véleményetek/tapasztalatotok a Fegyencedzésről? Többi kérdés lentebb.

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez már az ezredik kérdés a témával kapcsolatban, de én is érdeklődni szeretnék, mivel sok pozitív és negatív hozzászólásokat olvastam róla.Érdekelne a véleményetek a fegyencedzéssel kapcsolatban: Mennyire hatásos? Mit véltek előnynek/hátránynak benne?

Lehetséges-e vele fogyni, megerősödni?

Két okból is megfogott ez a fegyencedzés: első, hogy szinte ingyen hozzájutsz, második hogy helytől független. (Én nekem pl. se pénzem, se természetem nincs ahhoz, hogy sok ember között konditeremben edzek, de ebbe ne menjünk bele most)

Leginkább fogyni, sportos testalkatot szeretnék elérni ezzel a módszerrel sikerülhet-e? (Jelenleg 95 kiló és 185-190 centiméter magas vagyok, természetesen nem a tömör izom játszik nálam most szerepet). Szándékosan nem írtam testépítő alkatot, mert szerintem magától értetődik, ha hatalmas lehetsz sima testedzéssel, akkor mi értelme lenne a kondinak (bár lehet én gondolom csak így).

Tehát tömörítve minden: nagyrészt fegyencedzéssel tudok-e magamból egy egészséges, sportos testalkatú egyént faragni? Esetleg ha időt tudtok rá saccolni, annak örülnék. (bár közrejátszik itt a hozzáállás, étkezés stb.)

Előre is köszönöm!

2012. aug. 22. 00:04
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszotokat, örülök, hogy értelmes hozzászólások érkeztek.

Én úgy érzem illetve tapasztaltam, hogy genetikailag alkalmas vagyok izmosodni, azonban egy kisebb "mackós" alkatom van, amit le szeretnék dolgozni (most nyáron pl. nem volt se munkám, érettségi időszak alatt nem volt időm mozogni, meg mellékesen visszaszoktam a cigizésre, amit megint "letettem")

Számomra már az is nagy, sőt hatalmas előrelépés lenne, ha Jay-hez hasonló alkatot érték el, utána jöhet a további célkitűzés.

2012. aug. 22. 16:48
 12/19 anonim válasza:
erőben elég sokat lehet tőle fejlődni,ha csak magadhoz képest leszel erősebb attól még az abszolút erőd is nő pl.van egy 60 kilós gyerek aki tud egy kézzel húzódzkodni az elvileg olyan mintha lehúzást csinálna 120 kilóval(tudom azért valamilyen szinten technika és megszokás kérdése is)na akkor ő most gyenge? egyáltalán nem,pedig a súlya nem valami nagy még is megmozgat egy elég nagy súlyt,ilyenkor mindig jön ho:de egy testépítő abszolút erőben simán ott hagy egy ilyen gettó gyúróst,oké de a testépítők erre teszik fel az életüket ráadásul sokan még cuccolnak is mellé,szval elég igazságtalan összehasonlítás viszont azon a tényen nem változtat ho egy testépítő erősebb.Viszont szerintem egy hasonló genetikai adottságokkal rendelkező hobbi testépítő erőszintjét el lehet érni.A technika sokat számít a gyakorlatokban ezért összemérni elég nehéz,de nehogy már azt mondjuk egy 80 kilós emberre aki egy kézzel húzódzkodik,hogy ő csak a saját súlyához képest erős,igazából gyenge.Alaknál pedig nagyon sokat számít az étrend,elvileg fegyencel csak bizonyos szintig lehet fejlődni,de az a bizonyos szint nincs annyira lent mint sokan képzelik,habár erősen genetika és étrend függő de lehet olyan alakot összehozni amit még testépítők is elismernek és köztük is izmosnak fog számítani (természetesen naturálokra gondolok) vmi ilyesmi alakra gondolj amit el lehet érni http://www.youtube.com/watch?v=p407_zjo4MA bár ez az izmosodás nagyon egyén függő,csak egyesek szerint van a testépítés amivel akármilyen szar testből brutál fizikumot össze hozhatsz,és van a többi sport amit akármennyi ideje űzöl nem lehetsz izmos tőle,nem olyan szar az a fegyencedzés mint amilyennek sokan leírják,jó alakot is össze lehet hozni vele jó étrenddel(ez elvileg nem edzés függő)a fő különbség inkább az időben van,kondival gyorsabban lehet jó alakod.
2012. szept. 3. 15:34
 13/19 anonim ***** válasza:

Nem ugyanaz, ha felhúzza magát egykézzel, akkor nem tud megmozgatni 120 kilót, ezt simán kipróbálhatod. Sokan tudnak egylábas guggolást is végezni, de 100kg-os súly alatt meg öszecsuklanak, mint a bicska, ezt tanusíthatom.

Nem tudsz nagyon izmos lenni fegyencccel, ne erőlködj ezen. Vagy tegyél be magadról képet, hogy milyen izmos lettél tőle, mert dumálni azt könnyű , + egy koxos tolódzkodó négerekkel példálózni, akik mellette simán edzenek súllyal is. Szóval, izmos lettél a saját testsúlyostól vagy nem? Ha, igen tegyél be képet és elismerem, ha az vagy, de addig ne dumálj itt össze-vissza.

2012. szept. 3. 15:45
 14/19 anonim válasza:
volt egy kérdés elmondtam a véleményem.több időt nem szándékozok bele ölni,gondolj amit akarsz nagyon nem érdekel(igen tudom 40 kilós szájhős vagyok aki életébe egy fekvőt nem csinált,féltékeny a kondisokra mert jó alakjuk van és ezért írom azt amit).egyébként nem tom sztem nem mondtam olyat ho lehetsz vele nagyon izmos,azt mondtam ho sokan lenézik és ho egy jó alkatot el lehet vele érni,egyébként itt:"lehet olyan alakot összehozni amit még testépítők is elismernek és köztük is izmosnak fog számítani" mint testépítőkre az átlag kondiba járókra gondolok és ismerek olyat aki csak saját súllyal edz és a testépítő haverjaim mondják róla ho milyen jó alakja van.a négereket direkt nem írtam tudom ho nem az utcán szerezték az alakjukat.egyébként te mit értesz nagyon izmos alatt? Zyzz?Arnold?Jay Cutler? akkora mint ők az életbe nem lehetsz fegyenccel de én nem is mondtam ilyet
2012. szept. 3. 16:00
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem, egy közepes, naturál testre gondoltam, mint amilyen én is vagyok, pedig én már 41 vagyok. De én akkor dumálok,ha van alapom hozzá, te pedig nem vagy gondolom izmos, arc meg van hozzá.

Nekem nem kell a duma, hogy Cutler és Zyzz mitől lett akkora, csak értek már hozzá 27év folyamatos edzéssel, hidd el.

2012. szept. 3. 16:06
 16/19 A kérdező kommentje:

Elvileg ha hihetek ennek az oldalnak ( [link]

akkor az alkatom alapjáraton mezoform, csak van súlyfölösleg , mivel nem igazán mozogtam.

Látom azért egymásba kaptok,hogy melyik a jobb: én pártatlan maradok.

DE! Én egy egészséges,jól mutató testalkatra gondoltam: legyen azért kisebb izomzat, ami alakot is ölt, ne legyen rajtam annyi zsírfelesleg.

UI: nem tudom, hogy említettem, de futást terveztem az edzés mellett.

2012. szept. 3. 22:02
 17/19 A kérdező kommentje:
2012. szept. 3. 22:13
 18/19 A kérdező kommentje:

megint elcsesztem, de mostmár tényleg itt a rendes link :D (mondjuk nemtudom mennyire fontos ez, de hátha)

[link]

2012. szept. 3. 22:17
 19/19 anonim ***** válasza:

Már privátban megbeszéltük. Ő elég jó forma saját testsúlyos edzéssel is.

Neked pedig szálkásító diéta is kellene, nem elég a futás mellé.

2012. szept. 3. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!