Mi a véleményetek / tapasztalatotok erről? (lent)
Sziasztok.
Valamelyik nap vettem egy bio boltba Szójafehérje Izolátumot. Sajnos a BioTech-es boltokba drága nekem, így kerestem egy ilyen "olcsóbb" féle cuccot. Szerintem tuti, hogy nem érek vele annyit mint egy "rendes fehérjével" de biztos, hogy több mint a semmi! :)
Elég vékony vagyok, és így szeretném magam feldobni, de viszont nem úgy, hogy mindenféle vackot magamba tömök.
Mi a véleményetek erről??
Előre is köszönöm szépen a válaszokat.:)
Étrend kell!
Szója nem a legjobb, de igen, a semminél jobb.
500g? Hetente akarsz egyet venni?
Az étrenden múlik valóban több, ha az oké és mellé nyomod ezt, edzés után dextrózzal, fejlődni fogsz. Bár tényleg jobb lenne valami olcsóbb tejsavó.
Avticlab muscle up 70%-os tejsavó 11000ft/3,5 kg.
Értem..
Köszönöm a válaszokat.
Elsőnek: Milyen hetente? Fél kg-os. Napi 1-2 evőkanál kell.
Szerinted a BioTech bolton kívűl nem létezik semmi? Kb. van vagy 600 brand, ezekből vajon hányat ismersz? El se hinnéd mennyi "jó és jobb vacak" létezik még azon kívül?!?!
Feltételezem testépítés a hobby, akkor kb. tisztában kell lenned azzal, hogy 500g protein meddig is elég? Azzal is tisztában kellene lenned, hogy a szója BV (biológiai értéke) 74, nem teljes spektrumú amino profillal rendlekező fitoösztrogén anyagokat is tartalmazó alapanyag. Önmagában testépítés viszonylatában nem alkalmas a tömegnövelésre.
Szerintem olyan "vacakot" kellene használod, mint whey koncentrátumból készült proteinfajta. Vagy kevert, tehát whey+egg+casein. Aztán jöhetne valamilyen szénhidrát és 5g creatin.
Majd jöhet az edzés, a kitartás, és a várt eredmény. Sok sikert!
Napi egy-két kanál protein?? Na ne viccelődjünk már.:) Az pont nokedli bármiből is eszed.
Csak edzés után kell 40-50 g fehérje. Szóval ez a fél kiló egyenlő a nullával.
De ha nincs hozzá rendes tömegnövelő étrended, akkor nem sokat ér semmilyen tápkieg. Szóval azt kellene először rendbe tenni.
Akárhol is edzel, megfelelő tápanyagbevitel fontos.
Ha izmosodni akarsz 5g*testsúlykg szénhidrátot kell fogyasztanod naponta, és 2g*testsúlykg fehérjét.
Más szavakkal: ha vagy 80kg akkor 400g ch és 160g fehérje szükséges. Összeállítasz egy étrended, és azt a mennyiséget amit már szilárd táplálékból nem tudsz bevinni, pótolod táplálékkiegészítővel, szóval téves az elmélet hogy "napi 1-2 evőkanál kell".
Egyébként a szójaprotein tényleg nem a legjobb, de közel sem olyan rossz mint ahogy némelyik beharangozza.
Sok sikert a fejlődésben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!