Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy lehet az, hogy 1,5...

Hogy lehet az, hogy 1,5 hónapja tornázom, heti 3-szor egy órát, és nehezebb vagyok, mint mielőtt tornáztam?

Figyelt kérdés
Becsesen bevallom, hogy nő létemre, 174 cm-es magassághoz 80-82 kiló között mozgott a súlyom. Étrendemen már fél éve változtattam, tehát nem itt van a gond. Elkezdtem tornázni, Béres Alexandrára tornázom, Menni fog! a címe ennek a gyakorlatsorozatnak. Mindenen végigmegy, minden izmot megmozgat. Tisztességesen végigcsinálom az 1 órát mindig. De hogy lehet az, hogy semmit nem fogytam? Jobban mondva még nehezebb a súlyom, mint torna előtt, 86 kiló!!! Tudom, hogy az izom nehezebb, mint a zsír, de ez egy kicsit sok szerintem...Nem látom magamon, hogy híztam volna, de azt sem igazából, hogy fogytam. Valamit rosszul csinálok, vagy mi az isten???
2012. aug. 17. 13:13
 1/10 anonim válasza:
szerintem az étrendeddel van valami, ha esetleg leírnád lehet tudnánk tanácsokat mondani
2012. aug. 17. 13:19
 2/10 A kérdező kommentje:
Ja, a másik, amit kihagytam. Mivel tudom, hogy nincs helyi fogyás, ezért ugyebár mindenemből kellene fogynom. Nos, a lábaim és a karom azok úgy ahogy izmosodnak, na de a hasam. Jelen pillanatban úgy nézek ki, mint egy nyalóka, vékony, hosszú lábakkal, és kerek hassal...keressek más módszert a fogyásra?
2012. aug. 17. 13:20
 3/10 A kérdező kommentje:
Az étrendem az annyi, hogy zöldség, gyümölcs. És nem azért mert vega vagyok, egyszerűen nem bírok húst enni. De pl kenyérféleségekből teljes kiőrlésűt eszek. De alapból nem vagyok nagy étvágyú, ez inkább genetika. Még a levegővételtől is hízok...
2012. aug. 17. 13:22
 4/10 anonim ***** válasza:
Az étrend a gond, igen. Legyen szálkásító diétád, mert anélkül tornázhatsz ha nincs meg a kalóriadeficit és az sem mindegy milyen tápanyagokból, milyen arányban.
2012. aug. 17. 13:23
 5/10 A kérdező kommentje:
Akkor viszont mit tanácsoltok étrend ügyileg?
2012. aug. 17. 13:24
 6/10 anonim ***** válasza:

Pedig hús az kellene, gyümölcs pedig pont nem fér bele szerintem a diétába, max egy nagyon kevés, mivel gyümölcscukrot tartalmaz, ami nem töltö az izmokat, hanem megy a májba és ha az tele van (kb 50g), akko rbizony zsírként rakódik le.

Szóval:

Szálkásító diéta: legyen napi 2,5-3g*testtömegkg fehérje és 1,5-2g*testtömegkg szénhidrát (ch).

A magasabb ch értéken érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti 0,5-1 kg fogyás, akkor lehet lejjebb vinni. A fehérjebevitel maradjon magas az izomvesztés elkerülése érdekében.

Ezekből az alapanyagokból kellene nagyrészt összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, marha, hal), tojás, sovány túró, protein tápkieg.

ch:zabpehely, barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség

zsír: omega3, lenmagolaj.

mintaétrendek: [link]

Ha nem végzel súlyzós edzést, akkor leviheted 2g*ttkg-ra is a fehérjét.

2012. aug. 17. 13:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Pedig hús az kellene, gyümölcs pedig pont nem fér bele szerintem a diétába, max egy nagyon kevés, mivel gyümölcscukrot tartalmaz, ami nem töltö az izmokat, hanem megy a májba és ha az tele van (kb 50g), akkor bizony zsírként rakódik le.

Szóval:

Szálkásító diéta: legyen napi 2,5-3g*testtömegkg fehérje és 1,5-2g*testtömegkg szénhidrát (ch).

A magasabb ch értéken érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti 0,5-1 kg fogyás, akkor lehet lejjebb vinni. A fehérjebevitel maradjon magas az izomvesztés elkerülése érdekében.

Ezekből az alapanyagokból kellene nagyrészt összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, marha, hal), tojás, sovány túró, protein tápkieg.

ch:zabpehely, barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség

zsír: omega3, lenmagolaj.

mintaétrendek: [link]

Ha nem végzel súlyzós edzést, akkor leviheted 2g*ttkg-ra is a fehérjét.

2012. aug. 17. 13:28
 8/10 anonim ***** válasza:
Bocsi, duplán küldte el.:)
2012. aug. 17. 13:29
 9/10 A kérdező kommentje:
Semmi baj, és köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél! :)
2012. aug. 17. 13:31
 10/10 poiu ***** válasza:
Montezzel egyetértve hozzáteszem, a teljes kiőrlésű kenyér mitosz. A legjobb, ha minden keményítőt kihagysz, amig fogyni akarsz (kenyér, rizs, krumpli stb.) és helyette zöldség. Jó, hogy tornázol, de nem éget sok zsírt, viszont növelheti az étvágyadat. Szerintem folytasd, de ne várj csodát tőle (fogyásilag).
2012. aug. 17. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!