Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ezzel az "edzéstervvel" van...

Ezzel az "edzéstervvel" van rá esély, hogy 6-7 kilót leadjak? 18/L

Figyelt kérdés

Na az a helyzet, hogy le szeretnék adni 6-7 kilót, ezek a feleslegek. Tudom, tudom. Nem kg-ot kell nézni, hanem centiket. Ezer cikket olvastam erről, meg hogyan egyek, mit mennyit, mikor. Ez a része engem nagyon nem izgat. Nem fogok diétázni, e nélkül szeretnék fogyni, mivel nekem fontos az evés. Főleg hogy régen közel voltam az anorexia nevű betegséghez, hála istennek, anyám figyelt rám rendesen. Azóta senki sem mondhatja meg, hogy mikor, mit eszek. És nem ezért "híztam el" .. csak abbahagytam a kézilabdázást. Ezért szeretnék visszaszokni a sportra.

Na ez a rizsa része volt. Most az jön, hogy ma átbicajoztam egyik faluba, ami 10 km-re van tőlem, és vissza. Ha minden nap ezt megteszem + 2 naponta kijárok futni úgy, hogy amíg bírom gyors futás, aztán séta, akkor lehetséges, hogy lefogyok diéta nélkül is ?

És egyáltalán szabad minden nap futni meg bicajozni? Valaki azt mondja nem, valaki meg azt, hogy igen, csak az izomépítő gyakorlatokat nem szabad minden nap.

Remélem csak értelmes válaszokat kapok, és nem lesz itt valami vitahelyzet! Köszönöm előre a segítségeteket! :)

2012. aug. 7. 00:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát el kell, hogy keserítselek sajnos nem véletlenül írják mindenhol a diétákat, anélkül nem igazán fogsz fogyni mert csak kalória deficitben lehet fogyni. De ettől függetlenül biciklizhetsz jót tesz a szív és érrendszernek az aerob mozgás, de fogyásra ne nagyon számíts. Súlyzós edzést pedig elég heti 3-szor végezni.
2012. aug. 7. 00:38
 2/8 anonim ***** válasza:

pedig az étrend része nélkül nem fogsz olyan választ kapni,amire számítasz.

amiket leírtál,hogy bringa,meg kocogás kalóriát égetnek.

de ha több a bevitt kalória,mint a felhasznált,akkor még hízhatsz is.

a mozgás mennyiség meg amit leírtál nem egy komolyabb tétel,mehet minden nap.

az anorexia meg=mély depresszió,gyakorlatilag az öngyilkosság bátortalan verziója,étkezésügyben meg totális tájékozatlanság.

szóval ez nagyon nem keverendő össze a tudatos,ésszerűen kiszámolt diétás étrenddel.

2012. aug. 7. 00:39
 3/8 anonim ***** válasza:

Az a fő probléma, hogy Te a diétát a koplalással teszed egyenlővé. A diéta is általában napi 6-8 étkezést foglal magába, fehérjedús étrend(sok-sok husi :-)), sok vitamin és folyadék, illetve a szénhidrátot folyamatosan kell csökkenteni.

Azért, mert régen anorexiás voltál, most még nem kell kétpofára zabálni a csokit meg a többi dzsánkfúdot, mert diéta alatt sem fogsz éhezni!!

És igen, a diéta az egésznek az alapja. Ha megfelelő étrend nélkül is lehetne fogyni, akkor minek "találták volna ki"?

2012. aug. 7. 01:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Na az a helyzet, hogy szerintem van rá esély, hogy lefogysz. Ha régebben sportoltál és nem diétáztál, akkor lehethogy sikerül visszahozni a régi formát diéta nélkül, de nem biztos. Az biztos ha diétáznál sokkal könnyebben és gyorabban menne, de ha visszaakarsz szokni a sporthoz és nem csak a fogyás a cél, akkor próbálkoz diéta nélkül, és ha nem változik a súlyod 2-3 hét alatt, akkor kezd el a diétát is. A diétával és edzéssel állitólag heti 1kiló megy le, ezt vedd figyelembe. Én a bicajozást heti 4re venném +2futás(ahogy leirtad) +heti 2őt súlyzódhatsz is otthon az az igazi.
2012. aug. 7. 01:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Onnantól, hogy azt írtad, hogy nem fogsz diétázni, nem is olvastam tovább, mert így is tudok válaszolni a kérdésedre.

Nem. És ha ilyen hozzáállással vágsz bele nem jósolok nagy jövőt. Fogyni lehet, hogy fogsz mert ugye szarul eszel és akkor mehet le izom és a végén kapsz egy löttyedt formát.

Ha sokat olvastál utána akkor vagy nagyon hülye vagy, hogy nem fogod fel hogy nem az edzésen múlik hogy fogysz-e vagy sem, vagy egyszerüen szarsz bele, nem tudom melyik a rosszabb.

Sok sikert.

2012. aug. 7. 07:28
 6/8 NagyonGonosz ***** válasza:
Az étrend mindennek az alapja. Étrend nélkül nem lehet komolyan szálkásítani/tömeget növelni.
2012. aug. 7. 07:44
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat! :) Nem kétpofára majszolok, mert nem eszek sokat ,csak egyszerűen azt eszem, amihez kedvem van. Nagyon sok husit eszek, és nem is koplalok, sok gyümölcsöt meg zöldséget is eszek. Nálam az , hogy nem diétázok azt jelenti, hogy nem vagyok képes napi 6-8 étkezésre, mert akkor eszek, amikor jól esik. Napi 3-4 meg közben néha eszek egy uborkát meg vagy valami zöldséget/ gyümölcsöt ha eszembe jut. Zsíros kajákat már nem igazán eszek, mert undorodom tőlük. Szóval szerintem ez így még elfogadható. Amúgy már régebben kijártam futni, és akkor heti 1 kg fogyás megvolt diéta nélkül, csak hát nem az izomból szeretnék fogyni..
2012. aug. 7. 11:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát mi megírtuk, hogy valószínűleg nem lesz fogyás diéta nélkül de ettől még sportolni azért sportolhatsz.
2012. aug. 7. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!