Melyik harcművészetet válasszam (ezek közül)?
Aha, mert a Wing Chun az nagy harcművészet a láncütéssel, meg a hasonló "halálos" technikákkal!
§93-ban az Első Magyar Kung-fu Bajnokságon voltak Wing Chun-osok is, de csak bemutatót tartottak, mert ők "halálos" technikákat alkalmaznak. A bemutató során a "mester" majdnem leütötte a partnerét, mert elnézte az ütőtávot! Há' tényleg halálos!
A Máday féle Wing Tsun-t nem javaslom. Szerintem nem korrektek. Azzal a dumával, hogy a minőséget meg kell fizetni, iszonyatos pénzeket húznak le a tanulókról, és feltétlen imádatot várnak el a nagy mesterek irányában.
Én másfél év után hagytam abba, mert nem tudtam már elviselni a mindenki hülye meg béna csak mi vagyunk a fasza gyerekek stílust.
Ahova most járok, ott a mester néha meghív egy-egy "vendéget" aki bemutatja a saját stílusát. Ismerkedj és tapasztalj. Nincs jó és rossz harcművészet, csak gyakorlott és tapasztalatlan harcművész.
Szerintem a stílusnak illeszkedni kell az egyéniséghez, és a testalkathoz.
Attól meg falnak megyek amikor megmagyarázzák, hogy a gyenge nő meg a 40 kilós "karácsonyfadísz" fickó majd legyőzi a 100 kilós kopasz kigyúrt állatot. Persze elképzelhető kb. 20-30 év szorgalmas gyakorlás után. 100000 kezdőből kb. 1 ha eljut arra a szintre.
Szóval szerintem reálisan kell nézni a lehetőségeket és az esélyeket. Olyan társaságot keress, ahol jól érzed magad. Általában meg lehet nézni az edzést és néhány helyen az első edzés ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!