Izomlázra edzeni?
Sziasztok,
itt van haverom és 2 féle lehetőség vetődött fel bennünk.
Az egyik az, amit én mondok, hogy izomlázra edzeni kell a másik az, amit ő, hogy izomlázra nem szabad, mert nem regenerálódik az izom kellőképpen.
Nem mindegy, hogy milyen edzésről van szó és mi a cél.
Ha testépítés, akkor pihenni kell és regenerálódni, ne legyen edzés arra az izomcsoportra.
Az izomlázat az izomban felgyülemlő tejsavó okozza.
Annyira érdemes rádolgozni, hogy kicsit átmozgasd az izmot, de az én véleményem, hogy nem szabad keményen ráedzeni mert fontos hagyni az izmot had regenerálódjon.
Remélem heti 1-szer edzetek csak 1 izomcsoportot, és akkor van idő, hogy elmúljon az izomláz(1 hét bőven elég szerintem)... Tehát nem fogsz rá edzeni ha normálisan edzel.
Mozgasd át, nyújtsd le.. Legközelebb nyújtsál edzés végén és akkor nem lesz.
Most nem mennék bele az izomláz miértjébe, pedig számomra is meglepő módon még emlékszem rá tanulmányaimból, de a lényeg, hogy az átmozgatás hasznos. De nem érdemes ráedzeni komolyabban, mint ahogy az öreg mondás tartja.
Szia!
Én nem foglalkozok azzal, hogy a "hozzáértők" mit mondanak. Ezer féle varriáció létezik már... mindig azt hallod, hogy ezt ne csináld, amazt ne stb.
Én azzal értek egyett, hogy az izomlázat mikrosérülések okozzák, és csak akkor tudd regenerálódni, ha pihenteted.
Eddig oké...
De utána felmerűlt bennem a kérdés, hogy akkor pihenjek minden edzés után két napot(mert, hogy nekem annyi kell, hogy elmúljon)?
Én nem birok két napot várni, annyi idő alatt teljesen be punnyadok.
Ezért én azt csináltam, hogy kijelőltem két napot egy héten, hogy ezek pihenő napok, ilyenkor tilos még csak a terem közelébe sem mennem.
A többi 5 napon viszont mehetek annyiszor amennyiszer akarok:)
Azzaz simán rá edzek az izomlázra, de utána pihenek.
Ill. néha szoktam tartani 3-7 napos pihit is, mert utána az első órán sokkal jobban fog menni az edzés:)
Nekem bevált ez a módszer, igy minimum 3x megyek, és maximum 5x egy héten, ez változó.
De én nem kondizok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!