Tiszta viszonylag zsírmentes izomtömeget szeretnék, mit érdemes szedni? (Részletek a bejegyzésben)
Először is le kell szögeznem, hogy hízásra hajlamos vagyok. Ezért az agyoncukrozott tömegnövelőket egyértelműen mellőzném. Voltam én már 94kg is, szerencsére sikerült lefogyni, aztán újra meghíztam rá 2 évre... Mostanra sikerült ismét "formába" lendülnöm 72kg vagyok 181cm-hez, és szeretnék minél több izmot felszedni.
Mit ajánlanátok? Nem szálkásítani szeretnék, azt szeretném, hogy minél nagyobb karom legyen, meg persze valamilyen mértékben arányosan nőjek. Jöjjenek azok a kg-k felfele. Viszont ne zsírosodjak nagymértékben, mivel nagyon is hajlamos vagyok a hízásra! Ismerek olyat aki kezdőként első hónapban 6kg szedett fel, de látszik rajta, hogy ez közel se mind izom, és nem szeretnék én is ebbe a hibába esni!
Előre is köszönöm a segítséget.
Tömegnövelő étrend kell.2g fehérje/tskg és 5-6g ch/tskg.
Fehérje:csirke(mell, comb) tojás(NEM NYERSEN!!)túró és hal.
Ch.:rizs, zab, teljes kiőrlésű kenyér és sok-sok gyümölcs
Tömegnövelőt nem feltétlenül kell szedned, ha megvan szilárd ételekből a tápanyagszükséglet akkor nem kell.A tömegnövelést úgy nem tudod megoldani, hogy közbe szálkásodj, vagyis naturálban nem.
Igen, mindenképpen fog feljönni zsír tömegelésnél, ha nem vagy ektomorf. Hogy ezt a minimumra csökkentsd, azt úgy tudod elérni, ha nagyon pontosan lövöd be a ch-t.
Itt egy séma, hogy miként állítsd össze a tápanyagokat, de ha sok zsír jön, akkor kevesebb ch kell. A fehérje maradjon mindig 2-2,5g*ttkg
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Tehát a komplett étrended dönti el, hogy mennyire zsírodsz. Én egy tejsavóprotein ajánlanék inkább, amihez edzés után tennél 40-50g gyors ch-t (dextróz, vitargo), így te tudnád beállítani az arányokat és a proteint tisztán tudnád a reggeli zabhoz tenni.
Ha pedig tömegnövelőt szeretnél ennek ellenére is:
Olyan tömegnövelőt vegyél amiben a fehérjetartalom több, mint 30%. Több ilyen is van, pl.: Pro nutrition gfx8, Volumass35, Jumbo prof., dymatize hi protein gainer, Vip body deluxe all in one 2.0, Isomass extreme gainer. Gaspari real mass, BSN true mass, stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!