Mit kéne csinálnom rendszeresen, hogy kockás legyen a hasam és legyen egy kis mellizmom is?
170-180 cm magas vagyok és 60-70kg kb.
nem vagyok kövér.. csak izmosodni szeretnék..
miből , mennyit és mikor .. ?!
A kockák azért nem látszanak, mert ugye zsír van ott, amit csak aerob mozgással, és szálkásító diétával tűnik el. Viszont te izmosodni szeretnél, szóval neked tömegnövelés kellene, nem szálkásítás. A kettő együtt meg nem létezik :)
Szerintem először izomtömeget növelj, aztán majd utána leszálkásíthatod magad, akkor a kockák is nagyobbak lesznek, és utána látszódni fognak.
Legyen egy tömegnövelő étrended, napi 2-2.5 gramm fehérjével/testsúlykilogramm, és 5-6 gramm szénhidráttal/tskg.
Body.builder.hu-n találsz mintaétrendeket, ezekből indulj ki, vagy állítsd össze magadnak.
Súlyzós konditermi edzés is kellene mellé természetesen :)
Először is ha izmot akarsz akkor készíts egy tömegnövelő étrendet.2g fehérje/tskg és 5-6g ch/tskg.
Fehérje:csirke(mell, comb) tojás(NEM NYERSEN!!!)túró, halak és ha nem elég a fehérje szilárd ételekből akkor vegyél fehérjeport.
Ch.:rizs, zab, teljes kiőrlésű kenyér és sok-sok zöldség.
Ha az étrend megvan menj le edzeni konditerembe(ezt ajánlom) vagy otthon(pl fegyencedzés).
Mindig akkora súlyt használj, hogy 8-12 ismétlést meg tudj csinálni és 3-5 szériában csináld.
Egész testre eddz ne csak mellre és bicepszre.Ne ijedj meg, mivel a tömegnöveléskor egy kis zsír is jön fel.
Ezt csináld olyan 4-6 hónapig majd szálkásíts.Ahhoz szálkásító étrend kell: 2-2,5g fehérje/tskg és 1,5-2,5g ch/tskg.Heti 3-4 40 perces egyenletes! tempójú kocogás.Az edzést ugyan úgy folytasd mert olyan nincs hogy szálkásító edzés.A szálkásító diéta akkor jó ha heti 0,5 kg-t fogysz, ha többet növeld a ch-t.
Jól írták, hogy a kockahas a testzsírszázaléktól függ és hasgyakorlatokkal nem ég ott a zsír hisz nincs helyi zsírégetés.
Olvasd el a sárga kapszulát. Link: [link]
köszi köszi a tanácsokat..
konditerem nincs a közelben.. így aztán a "fegyencedzést" fogom alkalmazni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!