Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen kűzdősport lenne nekem...

Milyen kűzdősport lenne nekem a megfelelő?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok, 154 centi, kicsivel 50 kiló alatt. Thai-boxra gondoltam. Nem késő elkezdeni? Alkatfüggő sport?
2009. júl. 17. 14:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hát azért a thaiboxhoz szerintem kicsit nagyobb súly jól jönne . Javasolnám az aikidot , a krav magát , de ha a thai box tetszik , akkor egyértelműen azt csináld . Elkezdeni szerintem nem késő .
2009. júl. 17. 15:34
 2/12 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mit akarsz elérni. Ha versenyezni akarsz és tetszik a thai box, akkor hajrá, ha önvédelem a célod, akkor legjobb a síkfutás, de ettől még ha tetszik a stílus, akkor járj el edzésre.
2009. júl. 17. 16:00
 3/12 A kérdező kommentje:
Hát, a síkfutáshoz egyrészt testalkatom nincsen, másrészt meg kicsit nehezen ijedek be és látom be, hogy menekülni értelmesebb döntés, mint verekedni:D. Amúgy igen, önvédelem a célom. Köszi a válaszokat!
2009. júl. 17. 16:23
 4/12 anonim válasza:

karate :)

én arra jártam (wado-ryu) és tök jó volt, javított a tartásomon is.

2009. júl. 18. 11:29
 5/12 anonim ***** válasza:

A karate nem éppen a legalkalmasabb önvédelemre. A mai szabályrendszerekben a fejütés is kizárva benne, ami az utcán alapvető dolog.

A thai box ütős stílus, de ilyen alkattal nem szabad verekedned.

2009. júl. 18. 11:38
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem szabad?:) Szerintem maximum nem tanácsos, vagy nem ajánlott. De senki ne tiltsa meg, oké? Ha bajom esik, az az én problémám. Csak ki akarom hozni magamból a maximumot, hogy a lehető legnagyobb biztonságban érezzem magam, és hogy a legtöbb esélyem legyen. Ezért írtam a kérdést. Mert az az igazság, hogy valahogy vonzom a bajt.:S
2009. júl. 19. 11:54
 7/12 anonim válasza:

én fiú vok és 14éves koromba kezdtem el thai-boxolni.

mára már 19vok és 3×os magyarbajnok,európa bajnok és k-1világbajnoki bronzérmes!de nyertem már boxmeccseket és kick-box bajnokságokat.szerintem egy jó edzővel és megfelelő hozzáállással bármi lehet belőled

2009. aug. 17. 18:24
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen, bizonyára szerény is vagy;). Köszi a támogatást!
2009. aug. 18. 15:29
 9/12 anonim ***** válasza:
te ilyen verekedős típus vagy?:P mert nem mindegy,hogy az önvédelem,vagy a harc a lényeg:P
2009. szept. 17. 13:43
 10/12 A kérdező kommentje:
A lényeg az övédelem. Nem tudom, hogyan csinálom, de mágnesként vonzom a bajt. Ha arra kerül sor, szórakozásból is verekszem, ha mindenkinek csak játék, de az előbbi fordul elő gyakrabban.
2009. szept. 20. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!