Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Sok súlyfelesleg és balett....

Sok súlyfelesleg és balett. Szerintetek?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok. Fél éve járok klasszikus balettra. Nagyon szeretem csinálni és azt mondta a balett tanár, hogy ha nem lenne súlyfeleslegem, akkor felkészítene a balettintézetre. 165cm és 85kg vagyok, viszont nagyon hajlékony. A spárgát a láb emeléseket és egyéb hajlékonyságot igénylő feladatokat simán meg tudom csinálni. Amikor először mentem balett órára, éppen spárga volt a feladat és én szokás szerint lenyomtam. A tánc tanár meg annyira meglepődött, hogy megkérdezte, hogy ilyen hajlékonyan születtem-e? Amikor sok gyűjtögetés után végre összegyűlt a zsebpénzem, elmentem venni egy spicc cipőt- az a balett cipő, amelyiknek kemény, lapos orra van és lábujjhegyre lehet benne állni-. Aztán használtam egészen szezon végéig, de jött a fekete leves. Sajnos az iskolámban a rossz osztályközösség miatt váltanom kellett és mivel apukám 2 éve Békéscsabán dolgozik, ezért ott kerestem iskolát. Találtunk és fel is vette, de sajnos most nem tudom kihasználni a balettcipőt, mert Békéscsabán nincs balett oktatás és egyáltalán nem tudom, hogy ha mégis lenne, akkor hogy fogadnának a testsúlyom miatt. Egyszóval mindennél jobban szeretek balettozni, de nem lehet a súlyom miatt-egyébkét mellette folyamatosan igyekszem leadni belőle- és a költözés miatt sem.

Ti mit tennétek a helyemben? Aki járt már hasonló cipőben, az mondja el, hogy oldotta meg a problémát?

Megalázó válaszoktól légy szíves kíméljetek.

Előre is köszi a válaszokat.

Megjegyzés: Balett tanár szerint hajlékonyabb vagyok az átlagnál.

2012. júl. 24. 15:21
 1/6 anonim válasza:
Egy egy remek dolog, hiszen - mint te is látod- tehetséges vagy!:) A súlyproblémáddal kapcsolatban írtad, hogy folyamatosan igyekszel leadni belőle. Szerintem ezt a balett-oktató is meg fogja érteni és lehet, hogy tanácsot is tud adni. Mindenesetre amiatt, mert teltebb vagy az ottani lányoknál, ne csökkenjen az önbizalmad! Lehet, hogy először furcsán néznek majd rád, de meg fognak döbbenni, hogy milyen jól mozogsz. Szerintem semmiképpen se hagyd abba!
2012. júl. 24. 15:30
 2/6 anonim ***** válasza:
A legtöbb ballerina kisgyerekként kezdi, így szerintem hiába vagy nagyon hajlékony, igazából csak amatőr szinten fogsz tudni balettozni. Természetesen lehetsz jó táncos sok munkával, viszont egy hattárig fogsz csak tudni fejlődni. Persze fontos, hogy neked milyen céljaid vannak ha nem szeretnél profi táncos lenni, akkor szerintem nem baj a túlsúly. Személy szerint én kicsit veszélyesnek is tartom a te esetedet, balettban rengeteg csontsovány lány is dagadnak tartja magát. Tekintve, hogy 14 évesen 85 kiló vagy, az azt jelenti, hogy az alkatod nem éppen a legjobb balettra. De ez nem baj csak vigyázz magadra ne akarj olyan álmok miatt tönkretenni magad amit szinte lehetetlen elérni. Táncolj, mert szeretsz táncolni, fogyj le ha tényleg ezt szeretnéd, de maradj meg vidámnak egészségesnek. Ne add fel, csináld azt amit szeretsz, főleg ha tehetséged is van hozzá, később majd eldől meddig viszed. A súlyod miatt ne aggódj ez ne hátráljon abban, hogy lejárj órákra.
2012. júl. 24. 15:37
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Még azzal egészíteném ki a történetet, hogy most esten lakom, de az új iskolám Békéscsabán van és ezért nem tudok többet táncórákra járni, pedig nagyon szeretném.

És még valami: Apukámmal fogok lakni és Ő nem szeretné, hogy balettozzak. Azt mondta, hogy -Ha a tükörbe nézel, Te is láthatod, hogy nem úgy nézel ki, mint egy balett táncos...- ezt eddig is nyilvánvaló volt számomra, de -gondolom nem állt szándékában- mégis megbántott vele. Sajnos ezért se táncolhatok majd Békéscsabán, mert csak Ő tudná fizetni az órákat, mivel nem kapok zseb pénzt.

2012. júl. 24. 17:21
 4/6 A kérdező kommentje:
*pesten lakom
2012. júl. 24. 17:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát a helyedben én visszafordítanám amit apukád mondot: nem vagy balettos alkat, erre válaszold azt, hogy ez így is marad élted végéig ha nem enged legalább egy kicsit mozogni. A balettnál meg jobb fogyókurát nem tudsz. Erre csak nem mond nemet. Érdemes harcolni azért amit szeretsz, ritka, hogy valaki megtalálja azt ami érdekli és amiben jó is.
2012. júl. 24. 18:51
 6/6 anonim ***** válasza:

úgy látszik jó helyre mentél,mert a táncos és koris csajoknál kritikusabbak nem nagyon vannak,uh mázli,hogy nem szekíroztak ki maguk közül.

szóval az új helyen...

egyébként meg csináld persze,de enni,étkezni,étrendet fent tartani,ezek nélkülözhetetlenek lennének,nem csak az esztétikum miatt,de a bőröd(stria) és az egészséged miatt is.

2012. júl. 24. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!