Szerintetek 14 évesen már nem éri meg elkezdeni balettozni? :S
Szerintem meg inkább keress mást:)
Az a gond a balettel, hogy semmi köze nincs az anatómiához! Már a lábtartásoknak sem. Tehát az óra elejétől kezdve, egészen az utolsó percig természetellenes pózokba, gyakorlatokba hajszolod bele a tested!
A baletett a 10 éves korban szokták elkezdeni, az olyan gyerekek akik alkatilag alkalmasak rá, vagy alkalmassá tették rá. Akkor még lazák az izmai, izületei, tehát még nagyon sokat tuddnak fejlődni, és már elég idősek ahhoz, hogy megértsék a teknikát.
A te korodban ez már eléggé sérülés veszélyes (ha csak nem vagy őstehetség). Ha neked megéri... akkor kezd el!
De a hellyedben én másik táncot választanék. Sokkal több értelme lenne...
Kezdd csak el!
Én 13 évesen kezdtem, és első évben szinte olyan jó voltam, mint azok, aki kiskoruktól jártak. Sajnos idén a tanárnő elhanyagolt minket, úgyhogy eléggé visszafejlődtem, de szerintem vágj csak bele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!