Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Már nem fejlődök a konditól,...

Már nem fejlődök a konditól, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kb 2-2,5 fél éve kondizok, heti 3-4x (kb 1 óra 15 perc alkalmanként), de már nem tudok emelni a súlyokon. Ha edzéstervet váltok, akkor a régi mozdulatokat csak kisebb súllyal tudom végezni és egy idő után megint elérem azt a határt, amin feljebb nem megy. A kajám rendben (amennyire tőlem telik), tehát ezen nem tudok változtatni. Légyszíves edzés tippeket mondjatok, hogy ott min változtassak. Szteroid felejtős...
2009. júl. 15. 11:06
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Ha már nem fejlődsz, akkor csomó módszer van. Megmaradhatnak a gyakorlatok csak intenzitást növelni kell. Ennek egyik módja az hogy nagyobb ismétlésszám, amásik az hogy kevesebb pihenő a sorozatok között. A harmadik lehetőség még mindig a gyakorlatok variálása. Olyat is lehet hogy más testrészeket párosítasz össze egy-egy edzésen. Meg ami mindig segít az a nagyon odakoncentrálás az adott izomra.

Egyébként a kaja többet számít mint a gyakorlatok, tehát előbb azt kellene teljesen pontosan belőni.

2009. júl. 15. 11:59
 2/10 anonim ***** válasza:
2009. júl. 15. 11:59
 3/10 csatárbifsztek ***** válasza:
61%

az első hozzászóló jól mondja, a legtöbb a kaján múlik, bár arra azt írtad, rendben van. táplálékkiegészítőket minden további nélkül szedhetsz, ha eddig nem tetted (fehérjepor, kreatin, glutamin)

egyébként valószínűleg lassan kezded elérni azt a genetikai határt, ami a természetes úton történő fejlődés tekintetében beléd volt programozva.

ez minden embernél más és más (sőt, izomcsoportonként is az), de tapasztalataim szerint és tényleg csak nagy átlagot nézve kb 3-4 év.

ezután sem lehetetlen a fejlődés, csak - szintén az első válaszolót megerősítvén - változatos terhelést és változatos gyakorlatokat kell biztosítanod az izmoknak, nemritkán sokkolni sem árt őket.

javaslataim, továbbra is karöltvén az első válaszolóval:

- egy izomcsoporton belül többféle gyakorlat, akár sorozatonként váltva is (pl első sorozat fekvenyomás, második sorozat tárogatógép, következő megint fekvenyomás stb)

- különböző edzésmódszerek, pl piramis, előfárasztás, ráfárasztás stb...

- sokkolás szempontjából: pár alkalom erejéig vagy pár hétig csökkented a súlyokat, majd emelsz rajtuk (haladóbbak 1-2 hetet ki is szoktak hagyni, majd megfelelő bemelegítés után nagyobb súlyokkal mennek rá az adott izomra, mint a szünet előtt)

- kipróbálhatod, hogy egy ideig áttérsz a szálkásító edzésre, majd visszatérsz a tömegnövelőre

- részesítsd előnyben a szabadsúlyos gyakorlatokat

- szabadsúlyos gyakorlatoknál farizom megfeszít, alhas behúz, hogy biztosítsd a megfelelő testtartást és csökkentsd a csalás lehetőségét

- nagyobb pihenőidőt hagysz az izmoknak egy héten, tehát heti max 1-2 szer edzed őket

- guggolást ki ne hagyd

hirtelen ennyi

2009. júl. 15. 14:45
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, jöhet még.

Azt hiszem kipróbálom a több ismétlést sorozatonként.

Amúgy hányszor érdemes edzeni egy héten, és alkalmanként mennyi időt? (nem pofázni járok le a terembe... )Mi számít "túledzésnek"?

2009. júl. 16. 10:08
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Írd le edzséterved és csinálj egy másikat,és úgy edz.Kajád biztos,hogy rendben,mert sztem nem.Figy ha tömegelsz akkor egyél meg napi 2g/tskg fehérjét és 5-6g/tskg szénhidrátot.

Ez matek keményen mérni és számolni kell a kaját.

Én pl:tömegelek: akkor most vok 90kiló az azt jelenti,hogy 180g fehérje és 450g szénhidrát kell,de ez a tömegelés.Szálkásításnál,emeld a fehérje bevitelt és csökkented a szénhidrátot.Remélem tudtam segíteni.

2009. júl. 16. 23:09
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Tudom, hogy nincs teljesen rendben a kajám, de nem nagyon tudok változtatni rajta a munkám miatt. Fehérjét szedek pluszban.
2009. júl. 17. 08:42
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
23:09-es vok,vidd a kaját magaddal ételesben a munkahelyedre.Mit dolgozol?
2009. júl. 17. 10:02
 8/10 A kérdező kommentje:
Irodában dolgozok egész nap. Amikor tudom, akkor viszem magammal a kaját, de sok túlóra miatt néha össze-vissza eszek, vagy hazaérek, és már nincs erőm megcsinálni másnapra, és akkor kínait veszek. De iszok fehérjét mellette. Meg kajában is próbálom megnézni, hogy milyen összetételű, nem szar csipszeket, meg szendvicseket zabálok. Ezért mondom, hogy kaján nehezebben változtatok, mint az edzésen.
2009. júl. 18. 09:44
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Irtak már itt előttem sok jót, csak kiegészíteném.

Változtatni kell a gyakorlatokon! Az izmok megszokták már, amit csinálsz és alkalmazkodtak hozzá.

Tarts pár hét teljes pihenőt, és utána -ez lehet nem fog tetszeni, menj el egy másik terembe edzeni!

Nagyon fontos! Más gépek, másfajta terhelés, új környezet.

Nincs annyi ismerős, nem kell dumálgatni mindenkivel.

Észre fogod venni, hogy újra izomlázad lesz az edzett izmokban. Nézz körül több teremben, nézd meg milyen a felszerelés. Vannak új, és nagyon jó gépek, el sem hinnéd milyen sokat számít.

Én is voltam ilyen helyzetben, mint Te, és nekem nagyon bevált a terem váltás.

Jelenleg is 2 terembe járok, pont ilyen megfontolásból. Az egyikbe csak hétvégén napijeggyel, a másik meg a "hétköznapi" termem :-)

Még egy tanács:

Ne foglalkozz mindíg a súlyokkal. Nem számít annyit, mint képzeled. Már ha testépítőnek tartod magad.

Ciklusokban eddz. Például klasszikus tömgnövelés/szálkásítás, de ezen belül is lehet erőnövelés/izomnövelés ciklusokat tartani.

A lényeg, hogy VÁLTOZTASS !

2009. júl. 19. 19:05
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi, ha van még, jöhet:)
2009. júl. 19. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!