Mi a véleményetek a Wing Tsunról?
Mindegyik harcművészet jó csak el kell tudni sajátítani
Unokatestvéem Wing Tsunra járt,mutatott néhány hasznos fogást de annyira gyáva hogy az már nekem fáj ezért lényegében sz*rt se ért a Wing Tsun-al...Tehát aki megijed a saját árnyékától az ne is tanuljon harcművészetet
Wing Tsun?
Akkor inkább wing chun, ez az eredeti Yip Man féle. Az ilyen Wing Tsun és Tzun ezek csak utánzatok. Nem mondom, hogy rosszak, mert maguk a rendszerek nem rosszak, de az eredetitől messze vannak. Wing Tsun-ra pedig azért sem ajánlom, hogy járj, mert a Máday-féle wing tsun, az nem más mint pénz lehúzás.
Ezért inkább wing CHUN.
köszönöm a válaszokat! ha elkezdem kitartásban nem lesz hiány és ijedős tipus sem vagyok... :)
azt pedig hallottam már, hogy a Wing Chun az eredeti, de nekem most erre lenne lehetőségem, ez van a közelben. nemsokára elvileg költözöm és most próbálom feltérképezni az ottani lehetőségeket. ezért az infógyűjtés. köszi mégegyszer a válaszokat! :)
Nem igaz, hogy a Wing Chun az eredeti. Ugyan annyira eredeti mint az összes többi. A Wing Tsun Leung Ting ága, a Wing Chun meg William Cheung. Mindkettő Yip Man tanítvány. Mitől lenne eredetibb akármelyik is? A Wing Tzun meg egy WTből ki kivált mester szervezete, ezt akár már lehetne "nem eredetinek" nevezni. De szerintem ez baromság. Az a lényeg, hogy az adott mester jól oktatja vagy nem. Wing Tsunon belül is nagy eltérések vannak. A szervezet hátránya, hogy sok pénzbe kerül, rengeteg fokozat, stb. Viszont sok edzés lehetőség is van, legalábbis pesten. Ha nincs más lehetőséged, szerintem kezd el. De hosszútávon nem biztos, hogy jó, esetleg érdemesebb nézni valami másik vingcsunt(jó sok féle van). Főleg, hogy most kötelezővé akarják tenni a mestereknek a magyar szablyavívást(lol). A lényeg, hogy nézz meg minden elérhető edzést és az alapján dönts.
Magáról a vingcsunról még annyit, hogy olyan rendszer amiben mindenre van megoldás(állóharcban)(Az a cél, hogy sérülés nélkül, minél rövidebb idő alatt harcképtelenné tedd az ellenfelet). Az meg rajtad múlik, hogy mennyire sajátítod el. Nehéz, sok gyakorlást igényel, logikus. Számomra ez a vingcsun :D
átlag kakaskodásra teljesen jó,hogy addig gépeled,hirtelen meglepetésszerűen,amíg össze nem csuklik.
viszont ami videókat láttam róla,az ökölvívók mindig lecsapkodták őket,ellenünk nem jön be.
Nem igaz!!! A wing chun az eredeti, a Yip Man is ezt képviselte!
A különbség az az, hogy Leung Ting nem vitte tovább a Yip Man wing chun-ját, hanem kivált onnan, és akkor alapította meg a Tsun! Az igaz, hogy maga Leung Ting is Yip Man-tól tanulta a wing CHUN-t, de az ő általa megalapított irányzat az már nem Chun, hanem Tsun. William Cheung pedig tovább vitte a Yip Man féle tardicionális Chun-t, ennyi.
Én jártam, mindkét edzésre WC-re és WT-re is. És bizony a Wing Tsun oktatónk is azt mondta, hogy a chun az eredeti.
Másrészt a technikák sem teljesen ugyanazok, a wc-be vannak, magasabb rúgások is, valamint dobástechnikák is, igaz nem sok. Míg a Wt-be csak ütések vannak és pár 2-3 alacsony rúgás. Persze ettől függetlenül nagyon hasonló kettő.
Egyébként egyik sem rossz, ha jó az oktató akkor oké, és akkor mindegy, hogy wt-t vagy wc-t tanulsz.
Én a wt-t azért hagytam abba mert túl drága volt, és találtam helyette olcsóbban wc-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!