Wing tsun kung fu jobb mint akármelyik karate? Tegyük azt kyokushin. Sokkal több, értelmesebb, használhatóbb technika van a wing tsunban szerintem pedig 8 évig karatéztam.
Neked is azt a dokumentumfilmet kellett volna látnod, amit én láttam régebben a nat geo-n.
Ezt kutatták, melyik ősi stílus a hatékonyabb.
Megkértek két mestert, mérjék össze erejüket, egyik a kung-fu, másik a karate igen magas szintű művelője volt, ketten lehettek együtt vagy 150 évesek.
10 perc után kiegyeztek döntetlenben, nem tudtak egymással mit kezdeni. A végső konzekvencia ez volt, hogy mind1, milyen stílus, a művelés szintje a lényeg és az ellenfél ismerete. Mindkét mester beismerte később, hogy több stílust is tanulmányoztak, mert az ellenfél ismerete is fontos, nemcsak önmagunk ismerete.
Ebből kiindulva biztos le tudna győzni egy kung-fust egy karatés is, ha ismeri és elég magas szinten van.
eléggé buta kérdés.
van egy haverom,soha nem járt semmire,otthon van egy zsákja,azt püföli 20 éve.
na ez a fickó mindenkit levert eddig utcán,karatést,ökölvívót,k1est.
lejött edzésre is,az edzőnek is olyat bevert,hogy leült.
aztán persze felállt és szétcsapta,de nem volt egyszerű dolga.
szóval az emberen múlik,a gátlástalanságán az akaratán,hogy milyen és mennyire jó a bunyóban.
az adott stílus amit választ,csak kiteljesíti a képességeit.
de ha egy nyúl van a szívében valakinek,akkor járhat 20-30évig is edzésre,gyönyörű mozgása lesz,de verekedésben le fogják verni,mint a sz@rt.
Ismét elmondom, a stílus csak a kereteket adja, de a harcost az egyéni képességei határozzák meg. Nincs jobb meg rosszabb stílus.
Egyébként igen, lehetséges, ha mondjuk a kung fus kiemelkedő tehetség, és két év alatt mondjuk napi 5 órát edzett heti hatszor, a karatés meg 10 évig eljárt heti három edzésre. Akkor igen. De ha mindketten hasonlóan sok tapasztalattal rendelkeznek, akkor igen valószínű hogy mondjuk 10 küzdelemből legalább 5/5 vagy esetleg 4/6 lenne az eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!