Kyokushin karate-ról vélemények?
Egyet értek az előzővel részben, nekem pl a könyöklések is hiányoztak belőle. Az elenevezésekkel szerintem nincs baj, japán nyelv, én szeretem. :D És azért csak részben értek egyet, mert akinek megvan a magához való esze az azért tudja használni ezt sokmindenre. Van olyan ismerősöm, aki sokszor használta már utcán is, sikerrel. Ez is bizonyítja, hogy nem stílusfüggő, hogy ki milyen harcos.
Mozgásnak mindenképpen jó, nem feltétlenül hátrány, hogy nem ütik a fejet, nem egészséges az hosszútávon(ha valakinek ez tetszik, akkor lehet így is versenyezni). Gyakran van, felkeményítés(pl egymás comjának rúgdosása). Sok technika csak mutatóban van, gyakorlatban nem úgy vagy nem használható. A formagyakorlatoknak nem nagyon adtak értelmet.(bár ez utóbbiak lehet, hogy csak ott voltak ahova én jártam). Nekem a merevsége sem tetszet, ez inkább ilyen elméleti téma, hogy beleállni a dolgokba felfogni teljes testel, vagy 90fokban, nem pedig kitérni,elvezetni(egy kést fogjál fel izommal...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!