Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kyokushin karate-ról vélemények?

Bourne kérdése:

Kyokushin karate-ról vélemények?

Figyelt kérdés
2012. jún. 9. 22:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ma volt egyközös edzésünk kyo-sokkal én thai boxolok és véleményem szerint nem túl hatásos sportág mivel nincs fej ütés pl...meg aztán a sok mozdulat elnevezéstől herótom van..
2012. jún. 9. 23:13
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. És a thai bokszot ajánlanád?
2012. jún. 9. 23:20
 3/11 anonim ***** válasza:

Egyet értek az előzővel részben, nekem pl a könyöklések is hiányoztak belőle. Az elenevezésekkel szerintem nincs baj, japán nyelv, én szeretem. :D És azért csak részben értek egyet, mert akinek megvan a magához való esze az azért tudja használni ezt sokmindenre. Van olyan ismerősöm, aki sokszor használta már utcán is, sikerrel. Ez is bizonyítja, hogy nem stílusfüggő, hogy ki milyen harcos.

Mozgásnak mindenképpen jó, nem feltétlenül hátrány, hogy nem ütik a fejet, nem egészséges az hosszútávon(ha valakinek ez tetszik, akkor lehet így is versenyezni). Gyakran van, felkeményítés(pl egymás comjának rúgdosása). Sok technika csak mutatóban van, gyakorlatban nem úgy vagy nem használható. A formagyakorlatoknak nem nagyon adtak értelmet.(bár ez utóbbiak lehet, hogy csak ott voltak ahova én jártam). Nekem a merevsége sem tetszet, ez inkább ilyen elméleti téma, hogy beleállni a dolgokba felfogni teljes testel, vagy 90fokban, nem pedig kitérni,elvezetni(egy kést fogjál fel izommal...).

2012. jún. 9. 23:56
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod. Tanulságos.
2012. jún. 10. 00:01
 5/11 anonim válasza:
Én Kyokushin karatéztam, szerintem elég komoly sportág és egyáltalán nem hiányzik belőle a fejütés, mivel olyan kemény rúgásokat és ütéseket kaphatsz-adhatsz, hogy eszedbe se fog jutni a fejütés. Fejre rúgni viszont lehet! Érdemes kipróbálni, szerintem pozitív véleményed lesz róla!
2012. jún. 10. 00:09
 6/11 anonim ***** válasza:
Most olvasom, hogy edzést keresel:D Ebben az esetben meg kell nézni, minél több lehetőséget. Az edzőn több múlik szerintem, mint a stíluson. Próba alkalom szinte mindenhol van. Elmész kipróbálod, utána meg gondolkozol rajta. Minél több a tapasztalat, annál jobban összeállnak a dolgok és akkor el tudod dönteni, hogy mi kell neked.
2012. jún. 10. 00:12
 7/11 A kérdező kommentje:
Igen, edzést keresek.:) Köszönöm a válaszaitokat.
2012. jún. 10. 00:31
 8/11 -smn- ***** válasza:
100%
Fejütés nincs VERSENYEN. Ezt jó lenne már megjegyezni végre a kyokushinról. És de, van könyöklés. És az egyik legkeményebb küzdősport a világon, innentől pedig nem lehet kérdéses a hatékonysága.
2012. aug. 5. 18:03
 9/11 anonim válasza:
100%
Én már 5 éve kyokushin karatézok és ztem hatékony, sok függ a jó edzőtől. Én bátran ajánlom mindenkinek. 14/L
2012. aug. 19. 10:49
 10/11 anonim válasza:
Én Shidokan karatét tanulok, habár az egyesületünk neve Kyo-Shin, tehát a kettő ötvözete. Kyokushin versenyekre járunk álltalában. A Kyokushin szerintem elég jó sport... Az első válaszolóhoz írnám hogy a sport nem azért van hogy szét verjük egymást... és a fej ütés egyáltalán nem szükséges, ha fejbe rughatlak:D A Shidokan karate sokkal jobb végül is mert vannak dobások és a földön is lehet folytatni a harcot. Én a Shidokan karate előtt 1,5 évig Kick Boxoltam... nem tetszett egyáltalán. A Kyokushin jó... próbáld ki.
2012. szept. 9. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!