Mit egyek amiben van olyan fehérje amit tudok hasznosítani izomtömeg növelésre?
Tésztában lévő fehérje, meg csokiban lévő gondolom nem egyezik meg a mondjuk tojásban lévővel.
Kilyen hétköznapi kajákat érdemes enni?
Főleg ezeket egyed:
fehérje: sovány húsok, tojás, sovány túró, protein tápkieg.
Szénhidrát (ch): zabpehely, rizs, főtt krumpli, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Mintaétrendek: [link]
Köszi!
Sima kenyér nem jó mint szénhidrát?
Illetve a tésztában meg a rizsben nincsen fehérje?
Sima kenyér nem jó, mert ki van őrölve és szitálva a lisztből a rost, így túl gyorsan emeli meg a vércukrot, ami zsírraktározáshoz vezet.
Rizsben is van fehérje, de a növényit nem számoljuk, mert nem ér semmit izomnövelés szempontjából és kevés is van benne. Mint a tésztában is. Ezek ch források.
Ebben a táblázatban miből tudom meg hogy melyik hasznosítható izomnövelésre, és melyik nem?
Ebből nem tudod meg, keress egy jobb tápanyagtáblázatot. Nézni kell, hogy sok legyen a fehérje, de kevés zsírral.
Ch-nál pedig, hogy ne legyen túl magas a glikémiás indexe.
De már írtam miket kell enni.:)
Igen, írtad, és nagyon örülök neki, de szeretnék minnél többről tudni, az nemárt :P
Éppen böngészek, látom hogy a szervezet nem igazán bontja le a fehérjét és építi be az izomzatba a köretekből, meg ilyesmi, most kutatok, azthiszem az lesz a legjobb ha komolyabban leülök és felderítem.
Mégegyszer kösz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!