Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A naturál testépítés egy...

A naturál testépítés egy egészséges életforma?

Figyelt kérdés
Szerintem teljesen az.Csupa egészséges kaja, csak nagy mennyiségben. Az izmok rendszeresen átvannak mozgatva, így fejlődnek, nőnek.
2012. júl. 13. 00:02
1 2
 11/17 natural88 ***** válasza:

mondjuk annyi ráció van az eelső kommentelők kommentjeiben, hogy a testépítés anaerob mozgásokra épül, és nem állóképességi sport, így pl. a tüdőkapacitást nem fejleszti.

amikor engem műtöttek tavaly nyáron, és 90 kiló színizommal mentem be a műtét előtti vizsgálatokra, megdöbbentem, hogy milyen rossz a tüdő kapacitásom. Hozzáteszem, semmit nem karcioztam/aerob mozgást sem végeztem. Meg is látszott. Szóval így helyes: egészséges a naturál testépítés, ha aerob mozgással egészíted ki!

2012. júl. 13. 12:06
 12/17 anonim ***** válasza:
Igen, nekem a kardiológus is ezzel érvelt, amikor mondtam neki, milyen mozgásformákat végzek. Azt mondta, minimum heti kétszer egészítsem ki úszással vagy futással, mert a konditermi edzés nagyon terheli a szívet, a pulzus és a vérnyomás is állandóan ingadozik. Lehet ezt is ésszel csinálni, van középút. Az élsport messze nem egészséges, de ahhoz, hogy valaki jól nézzen ki és egészséges legyen, nem is kell annak lenni.
2012. júl. 13. 15:00
 13/17 anonim ***** válasza:

Nekem azért nem tetszik a nagy súlyokkal való edzés, mert többször láttam, hogy mennyire kidülled a szeme ilyenkor a súlyok alatt szenvedőnek. Nem hiszem, hogy ez egészséges, meg is pattanhat egy ér.

Kisebb súlyokkal persze egészséges átmozgatni magunkat időnként, de első körben, mint legegészségesebb, én is a kardióedzésekre voksolnék.

2012. júl. 13. 15:19
 14/17 anonim ***** válasza:
Általában a szívnek nem egyenletes teljesítménynek kell ellenállnia egy komoly stressz hatása során, így az egyenletes terhelés közel sem jár akkora haszonnal a szívre, mint az intervall tréning.
2012. júl. 13. 15:28
 15/17 anonim ***** válasza:
Hát, a kávé-cigi-pia-döglés kombónál mindenképp egészségesebb. Nagyon sok sportot próbáltam, de sosem éreztem azt, hogy megtaláltam a nekem valót, amíg először be nem sétáltam egy edzőterembe. Attól a perctől fogva teljesen magával ragadott, a rabja lettem. De tudni kell meghúzni egy határt, mert nagyon könnyen elszalad a ló, és könnyen durva sérülés lehet /lesz/ a vége. Megfelelő tudással, odafigyeléssel és önkontrollal ez elkerülhető. Mint ahogyan te is írtad, a testépítés egy életforma. A nap 24 órájában elhivatottságot követel. Minden egyes kajád, a pihenéseid, és egyéb napi tevékenységeidet is erre kell optimalizálnod. Ezért azt gondolom, nem való mindenkinek ez a sport (persze maga a súlyzózás mindenkire jótékony hatással van, de most kifejezetten testépítésről beszélünk). És igen, kifejezetten egészséges, azelőtt soha életemben nem éreztem magam annyira jól, mint mostanság - ezt orvosi vizsgálatok is alátámasztják. De talán a legnagyobb pozitívum, amit a testépítésnek köszönhetek, nem is testi eredetű. Mióta komolyabban űzöm ezt a sportot, teljesen más, sokkal kitartóbb és boldogabb ember lettem.
2012. júl. 13. 15:49
 16/17 anonim ***** válasza:
Minden sportnak ez lenne a lényege, okozzon örömet. Ha már az megvan, annyira rossz nem lehet.
2012. júl. 13. 15:52
 17/17 A kérdező kommentje:

Én nem a legegészségesebb sportot keresem, félre ne értsétek.

Csupán erős és izmos akartam lenni, és időközben rájöttem, hogy sokkal egészségesebben és fittebben élek mostmár.

2012. júl. 13. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!