A naturál testépítés egy egészséges életforma?
Maga a testépítés valahol az egészséges és a nem annyira egészséges között van, persze mindenki máshogy csinálja.
A kaják egészségesek, azokkal semmi baj sincs, de a minden izom át van mozgatva és növekszik, az már annyira nem jó.
Nagyon terheli a szívet és elég rosszul. Én akárhány kardiológust kérdeztem, mind azt mondta, hogy a konditermi edzés is jobb, mint a semmi, de ő nem javasolja.
Ettől függetlenül ha valaki ésszel csinálja, lehet egészséges.
Nőnek az izmok.. Na de milyen áron? Folyamatosan sérülve vannak. Az ideg és az immunrendszered folyamatosan dolgozik. A hormontermelésed szintén az egekben.
Az ízületeid szintén komoly terhelés alatt vannak. Az ereid kitágulnak. Később ez roppant kellemetlen tud lenni.
Sokan túlzásokba esnek és túl sok fehérjét vagy vitamint löknek be aminek szintén nem örül a szervezet. Igen, lehet véreset hugyozni a c vitamin túladagolástól és igen, szétszedheti a bélflórát a sok B vitamin. És még sorolná itt a dolgokat egy orvostanhallgató aki épp most tanul erről, de hát én nem vagyok az.
Mindenesetre osztom azon kardiológus véleményét, miszerint; jobb, mint a semmi. De koránt sem egészséges.
Ahogyan sok egyéb sport sem. Most így hasra ütés szerűen az úszást mondanám a legegészségesebbnek. Illetve talán a futást, bár ahhoz is van néhány keresetlen szava egyesnek tuti ami fix.
ikszdé, egészséges a naturál testépítés. Nekem elhiheted, 26 éve edzem és semmi bajom.:)
Ha normálisan végzed, bemelegítésssel, végén nyújtással, szabályosan a gyakorlatokat, tiszta étrenddel akkor igenis az.
Ne higgy az sportellenes idiótáknak.:)
Az ízületek valóban nagy terhelésnek vannak kitéve ugyanúgy mint minden olyan fizikai munkánál amit férfiak végeznek nem kislányok.
Azért a testépítéshez az is hozzátartozik, hogy jó esetben nagyon korrekt étrenddel párosul ami nem feltétlen jellemző más sportoknál, ha nem élsportoló az illető. Az átlagember táplálkozásánál pedig sokkal jobb.
Végszónak : "It is better to wear out than to rust out. "
"Nőnek az izmok.. Na de milyen áron? Folyamatosan sérülve vannak."
Most ezt ugy mondod, mintha a testépítők "sebeznék" az izmaikat, hogy nőljenek, de a többi sportág, na azoknál máshogy nől az izom. Nem. Az izmok csak így tudnak nőni, a mikrosérülésekkel. Sportágtól függetlenül.
én amondó vagyok, hogyha ésszel csinálja valaki, akkor egészséges, egyrészt az étrend miatt, másodrészről pedig a folyamatos mozgás miatt. Mindent mértékkel meg ésszel, éskész :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!