Most állítottam össze egy KEZDŐ edzéstervet, szerintetek jó?
Hétfő: mell-láb
1. Fekvenyomás egyenes padon: 4x10ism.
2. Fekvenyomás ferde padon: 4x10ism.
3. Tárogatás: 4x10-12ism.
4. Guggolás: 5x10ism.
5. Vádligyakorlat lábtológépen: 5x20ism.
6. Lábnyújtás: 5x20ism
7. Álló vádligyakorlat: 5x10ism
Szerda: hát-váll
1. Kábeles evezés: 4x10ism.
2. Egykezes döntött törzsű evezés: 5x10ism.
3. Széles fogású húzódzkodás: 4x8-12ism.
4. Mellhez húzás széles fogással: 5x10ism.
5. Oldalemelés állva: 5x15ism.
6. Mellről nyomás ülve: 4x10ism.
7. Vállvonogatás: 5x10ism
Péntek: kar-has
1. Kétkezes bicepsz: 5x10ism.
2. Bicepsz Scott padon: 5x10ism.
3. Koncentrált bicepsz: 4x20-25ism.
4. Csigás letolás: 5x10ism.
5. Lórúgás fekve: 4x8ism.
6. Felülés ferde padon: 4x40-50ism.
7. Szűknyomás: 4x10ism.
8. Lábemelés: 5x20ism.
9. Hasprés: 4x40ism.
Segítenétek nekem kijavítani a hibákat? Előre is megköszönném :)
Üdv,
Köszönöm a válaszod! :) Ment a zöld kéz!
Remélem minél többen írnak még ide!
Lábat egymagában kellene edzeni vagy egy kisebb izomcsoporttal.
Pl mell-bic, láb- váll, hát-tric.
Vagy mell-kar, láb, hát-váll.
Gyakorlatok jók,de 3-4 sorozat elég egy gyakorlatnál.
Lábra kellene még lábhajlítás vagy merevlábas felhúzás. Hátsó vállra oldalemelés döntött törzzsel.
Üdv!
A gyakorlatok szépen lefednek mindent, de nekem 2 bajom van vele. 1, az izmok csoportosítása picit aránytalan (a mell-láb kb 6x akkora izomrész mint a kar-has
2, néhány gyakorlat helyett én más alkalmaznék.
Az 1, hibát könnyen kiküszöbölöd, kinyitsz egy anatómia atlaszt, vagy a neten tök mindegy, és megnézed melyik izomcsoportotkat tudod nagyság alapján egymáshoz tenni. a lényeg, hogy az edzésidőd kb ugyanannyi legyen 50 perc és 1óra 15 perc között. E fölött már kortizol hormon kezd termelődni, mert 1 óra fölött sokkolod a szervezeted és beindul a stresszhormon képződés, amivel párhuzamosan csökken a tesztoszteronszinted is. ezt úgy láthatod, hogy pl. durran a bicód az edzés elején majd látható, hogy 1 óra után nem durran tovább, sőt szép lassan kimegy belőle a vér.
na most én inkább így raknám össze:
1, mell-elülső delta-has-vádli
2, hát-mélyhátizom- oldalsó és hátsó delta
3, láb-kar
a 2, probléma, a gyakorlatokat illetően, elmondom mi bajos: nincs kifejezetten combhajlító gyakorlat: merevlábú felhúzás. Az álló vádli és a lábtolós vádli anatómiailag ugyanaz. Rakj be inkább ülő vádlit a soleus izomra!
Nincs hátsó delta izoláló gyakorlatod: döntött törzsű oldalemelés. A kar jó, habár én a koncentrált bicepszet nem szeretem, de hát van aki igen:) A has is jó.
Pacsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!