Heti 3 alkalom. Néha konditerem néha otthon ( van otthon egykezeseim) Kb. mennyi időt szánjak egy nap az edzésre?
Jelenleg Reggel 30 perc
Konditeremben: kb. 1 órát, ha otthon végzem akkor 2 óra.
Ha valami nem jó leírnátok mi és hogyan javítsak rajta és jó ez az idő elosztás?
Előre köszönöm a válaszokat!
Reggel általában vagy is inkább hasprést és lábemelést végzek megosztva 15 egyik 15 a másik.
Konditerembe: Mindent kivéve: hasra és vádlira nem erősítek
Otthon: Mindenre!!!! Itt már nincs kivétel
(56 kg és 170cm vagyok, kb 5 hónapja edzem magam ezt az időt betartva, csak nem tudom, hogy helyes-e.....
a válaszolók tévednek. a tesztoszteron szint kb 45-50 percig emelkedik, aztán beindul a kortizoltermelés, ami egy stresszhormon és izomlebontó hatású.
az ideális edzés, ha NATURÁL vagy, szigorúan 50 perc és 1 óra között mozog. ennél több idő, csak akkor fogadható el, ha olyan összetett izomcsoportról van szó, mint a láb, igazából ezt is szét kellene választani 2x 1 órára, de én pl. már így is 6 napos split edzést tolok, és nem férne bele.
a 2 óra rengeteg, rövid távon is túledzéshez vezet.
reggel ne edzél, mivel a gerinccsigolyák porcaiban még folyadék van, mely ébredés után kb 2 óráig távozik. ekkor a gerinc sérülékenyebb. vedd ezt figyelembe, a legtöbb energiád kb délután 2-4 között lesz, de ilyen melegben este 7-8 fele is érdemes lehet edzeni, amikor már nincs annyira meleg.
natural88: köszönöm válaszod.
Szépen tömören megfogalmaztad.
Akkor 2x 50 perc-et és reggel nem edzem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!