14 éves fiú vagyok és kockahasat szeretnék, nincs rajtam háj (csak nagyon minimális) Elég ha sima felülést vagy hasprést csinálok?
Ha erősíteni, azaz hasizmot vastagítani akarsz csináld ezt:
De eszedbe ne jusson erőltetni, én évek alatt jutottam el idáig! Másnak az ilyesmi izom és szalaghúzódást okozhat a (a háti szakaszon), vagy hasi sérvet. Ezért kezdetben ne legyen külön súly! Az alsó ponton görbítsd a gerinced, majd óvatosan ülj fel, feküdj vissza és ismételj! Amikor kezd a mozgás lelassulni, az ismétlések közt szünet kell, lévén az izmok fáradnak, inkább hagyd abba! Mindig bemelegített állapotban. Egyébként nem kell sok, az egyik végletet képviselem, a hét egyik edzésének legvégén végzek 8-15 ismétlést 25-40 kg súllyal. Az izom inkább a megterhelés nagyságára reagál, mint a égő-szúró érzésekre, a különböző szögekre, vagy a rengeteg sorozatra és ismétlésre. Így végezz kb. tizenöt ismétlést, ha könnyen megy utána, még egy sorozatot. A másodikban óvatosan kezd el növelni a súlyt, ez legyen kezdetben egy kilós tárcsa.
heti kétszer végezve gyorsan erősödsz.
A többi testzsír kérdése. Az lefaragható körültekintő táplálkozással, személy szerint növelem a fehérje (olcsó tojásfehérje alapanyag vízzel keverve, majd hőkezelve - mikrohullámú sütő) mennyiségét, és visszafogom a szénhidrátét ha hízok. Adalék cukrok nincsenek, sem üdítők, fagylalt, sütemények, cukros energiaitalok, de nincs szőlőcukor, maltodextrin, vagy ilyesmit tartalmazó "tömegnövelők" edzés után. Ezek idősebb korban inkább kerülendőek, meglehet a te anyagcseréd elbírja az ilyesmit zsírosodás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!