Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 14 éves fiú vagyok és kockahas...

14 éves fiú vagyok és kockahasat szeretnék, nincs rajtam háj (csak nagyon minimális) Elég ha sima felülést vagy hasprést csinálok?

Figyelt kérdés
Elég ha sima felülést vagy hasprést csinálok?

2012. júl. 1. 17:38
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ha erősíteni, azaz hasizmot vastagítani akarsz csináld ezt:

[link]

De eszedbe ne jusson erőltetni, én évek alatt jutottam el idáig! Másnak az ilyesmi izom és szalaghúzódást okozhat a (a háti szakaszon), vagy hasi sérvet. Ezért kezdetben ne legyen külön súly! Az alsó ponton görbítsd a gerinced, majd óvatosan ülj fel, feküdj vissza és ismételj! Amikor kezd a mozgás lelassulni, az ismétlések közt szünet kell, lévén az izmok fáradnak, inkább hagyd abba! Mindig bemelegített állapotban. Egyébként nem kell sok, az egyik végletet képviselem, a hét egyik edzésének legvégén végzek 8-15 ismétlést 25-40 kg súllyal. Az izom inkább a megterhelés nagyságára reagál, mint a égő-szúró érzésekre, a különböző szögekre, vagy a rengeteg sorozatra és ismétlésre. Így végezz kb. tizenöt ismétlést, ha könnyen megy utána, még egy sorozatot. A másodikban óvatosan kezd el növelni a súlyt, ez legyen kezdetben egy kilós tárcsa.

heti kétszer végezve gyorsan erősödsz.

A többi testzsír kérdése. Az lefaragható körültekintő táplálkozással, személy szerint növelem a fehérje (olcsó tojásfehérje alapanyag vízzel keverve, majd hőkezelve - mikrohullámú sütő) mennyiségét, és visszafogom a szénhidrátét ha hízok. Adalék cukrok nincsenek, sem üdítők, fagylalt, sütemények, cukros energiaitalok, de nincs szőlőcukor, maltodextrin, vagy ilyesmit tartalmazó "tömegnövelők" edzés után. Ezek idősebb korban inkább kerülendőek, meglehet a te anyagcseréd elbírja az ilyesmit zsírosodás nélkül.

2012. júl. 12. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!