Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Úszás vagy terheléses edzés?

Úszás vagy terheléses edzés?

Figyelt kérdés
Nem tudok, dönteni, hogy melyikbe fogjak bele. Vékony vagyok de ideje lenne sportolni valamit. Az úszás pl mikor hoz láthatóbb eredményt, mint teljesítmény mind esztétika szempontjából.

2012. jún. 26. 23:20
 1/3 anonim ***** válasza:

én úsznék a helyedben. soha nem lesznek gerinc/derékproblémáid, az qrvaélet.

terheléses edzés alatt mit értesz? teszem fel súlyzós edzést. akkor az úszás itt háttérbe szorúl, mert a súlyzó hamarabb hoz látványos eredményt, de én ettől függetlenül még mindíg az úszást ajánlom. mellette lehet ám edzeni is :)

2012. jún. 26. 23:29
 2/3 anonim ***** válasza:

Csatlakozom, miért kéne dönteni? Űzhetsz több sportot is, nem zárják ki egymást.

Az úszás önmagában nem ad komoly fizikumot a vízen kívül. Viszont hasznos egészségügyi szempontból, tehát én is javaslom kiegészítésnek. Viszont látványos izomzat és komoly erőnlét eléréséhez súlyzós edzés javallott.

2012. jún. 27. 08:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Súlyzós edzéssel gyorsabban érsz el látható eredményt ez való igaz. De én azt azért cáfolnám, hogy az úszás nem ad egy jó erőnlétet, és nem leszel tőle sportos, látványosan izmos. Persze nagy kigyúrt állat nem leszel tőle, de sztem nem is az a célod. Én 4 éve úszok heti 4-5-ször, minimum 4 megvan, rendesen nem nagymama stílusban, minden fajta úszásnemben és látványosan kisportolt lettem. Sokan kérdezik, járok kondiba, mert olyan széles, izmos a hátam. Erre amikor azt mondom nekik, hogy nem, csak sokat sportolok, akkor mindenki meglepődik, hogy konditerem nélkül is milyen eredményeket lehet elérni. Nekem a konditerem unalmas:). Ha engem kérdezel akkor a következőt csinálod:

Rendszeresen eljársz úszni (veszel tenyérellenállást és azzal is), leúszol vhány métert (én 1000-sével szoktam)kinyomod magad a rajtkőre és annyit fekvőzöl amennyit bírsz, utána vissza a medencébe és úszol tovább. ezt ismétled ameddig csak bírod. Másnap előveszed a bicajt és letekersz minimum 35 km-ert, erőteljes tempóban, utána leszálsz a bicajról és megint lenyomsz pár fekvőt, szakaszokra bontva. Másnap megint úszás és ezeket a napokat ismétled. Ha normálisan csinálod ezeket, garantálom neked, hogy olyan esztétikus tested lesz, hogy mindenki meg fog nézni az utcán:). És ezen felül, izmos leszel, ez az izom nem tűnik el, ez valós izom, és még egészséges is leszel:) Persze én nem ítélem el a kondisokat sem, hisz aki normálisan csinálja, annak is nagyon sok idejébe meg akarat erejébe kerül, vmilyen szinten becsülöm is őket, hogy azokat a súlyokat ilyen kitartóan tudják emelgetni:)

2012. jún. 28. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!