Aikidoba videókon úgylátom, mintha hagynák magukat vezetni az ellenfelek, nem? Mennyire hatásos ez az önvédelem?
szerintem ez az aikido nem hatékony egy gyors jobb egyenes ellen
egy aikidosnak hol van ideje arra, hogy kitérjen jobb oldalra, vagy, hogy elkapja a bicepszénél fogva...
a videókon is nagy részben bűvészkedés megy
a támadó ha úgy helyezi a súlypontját, nem igazán lehet ezeket a dobásokat végrehajtani szerintem... vagy tévedek?
1. Kitérni nem egy, hanem legalább 4 irányba lehet.
2. A nagy esések létrehozás nem célja a technikának, ez mindössze egy kontra technika, mellyel a támadó megóvja magát a komoly károsodás ellen. Ha ez nem történik meg azt a támadó bánja.
"a támadó ha úgy helyezi a súlypontját, nem igazán lehet ezeket a dobásokat végrehajtani szerintem... vagy tévedek?"
Az Aikidóban éppen az a lényeg, hogy te helyezd át a támadó súlypontját, azaz kibillentsd. Ha jó vagy, ezt bármilyen helyzetből meg tudod csinálni. Onnantól már tökmindegy a támadónak, azt csinálsz vele lényegében, amit akarsz. (Jó egy kétméteres hústornyot nem fogsz dobálni, de elzuhan, mint egy zsák, és le lehet szorítani őt is.)
okés
de még mindig ott van az, hogy egy átlag random utcai balhés ember 1 mp alatt leken egy sallert, namost ennyi idő alatt hogyan lehet ezt kivédeni? erre képes ez a technika megtanítani a használóját?
"eltáviratozott egyenes ütéseket csinálnak, amelyek eleve mellé mennek"
Mert bénák. Minket l***sztak, ha így gyakoroltunk.
Aikisós bácsi bunyózik, nem ukével:
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=vwt9_G..
Mire hasonlít jobban?
erre:
http://www.youtube.com/watch?v=0Gt7OYXr600
vagy erre?
Ez neked valós utcai harc? Nyilván nem egy képzett uke, de nem is az az éles helyzet, amikor megtámadtak, és téged nem érdekel, hogy kárt teszel-e a támadódban, vagy nem.
Egyébként egy hirtelen, egyenes ütés ellen a reflexeid védenek meg, nem a technika. Utóbbi csak arra hasznos, hogy tudd, mit kell csinálni. De az időzítést a reflex adja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!