Hogyan kezdjek hozzá a futáshoz?
Figyelt kérdés
Sajnos eléggé legyengültem egy betegség következtében, és nem is nagyon futottam még, de most többen is ajánlották és úgy döntöttem, hogy kipróbálom. De nagyon elszomorodtam, mert 1 perc után már fájt a légcsövem és kiugrott a szívem. Hogy lehet fokozatosan kezdeni, és milyen ütemben érdemes haladni? Köszi előre is.2009. júl. 5. 20:17
1/3 anonim válasza:
Először tempósan gyalogolj rendszeresen félórát, aztán a gyaloglás közbe iktass be először csak néhányszor félperces futásokat. Fokozatosan növeld a futás számát, időtartamát, és csökkentd a közte lévő gyaloglásét.
2/3 anonim válasza:
Egyetértek az előzővel, de ha súlyosabb betegséged volt, vagy idősebb vagy (mondjuk 35+) és korábban nem futottál, akkor nem ártana orvosi vizsgálat (EKG stb.) vagy legalábbis konzultáció a futás megkezdése előtt.
Én is csak a fokozatosságot tudom javasolni egyébként, meg azt, hogy figyelj magadra, és akkor tudni fogod, mikor és mennyit lehet.
3/3 anonim válasza:
én is kezdő futó vagyok de én nem sétálok csak futok,ez most baj ? :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!